Contabila lui Dodon, pusă sub învinuire în dosarul ex-președintelui: Ce infracțiuni i se incriminează

Contabila lui Dodon, pusă sub învinuire în dosarul ex-președintelui: Ce infracțiuni i se incriminează
Foto: Hepta/Sputnik / Mihai Karaush.

Procurorul Petru Iarmaliuc vine cu detalii în dosarul în care fostul șef de stat, Igor Dodon, este cercetat penal pentru corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Iarmaliuc susține că a fost pusă sub învinuire contabila Partidului Socialiștilor, relatează tv8.

Contabila lui Dodon, pusă sub învinuire

„La 15 august a fost pusă sub învinuire și contabila partidului din care a făcut parte învinuitul Igor Dodon. I se încriminează săvârșirea infracțiunii de falsificare a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului politic respectiv, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal. În total sunt 10 componente de infracțiune care se investighează”, a precizat procurorul.

Igor Dodon a fost reținut după ce pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții la el acasă, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Igor Dodon se află în arest la domiciliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe