Sute de mii de conturi de Facebook și Instagram vor fi dezactivate. Utilizatorii vor primi bani să se deconecteze

Sute de mii de conturi de Facebook și Instagram vor fi dezactivate. Utilizatorii vor primi bani să se deconecteze

Populara aplicație Facebook va oferi bani utilizatorilor pentru a nu o folosi în perioada premergătoare alegerilor prezdențiale, care vor avea loc în luna noiembrie. Anunțul a fost făcut chiar de companie și include și platforma Instagram, care aparține respectivei companii.Datele colectate în timpul deconectării vor faceparte dintr-un studiu legat de impactul rețelelor sociale asupra atitudinii politice și comportmanetului în timpul campaniei electorale.

„Pentru a continua să amplificăm tot ceea ce este bun pentru democrație pe rețelele de socializare și pentru a atenua ceea ce nu este necesar, avem nevoie de cercetări mai obiective.De aceea, astăzi anunțăm un nou parteneriat de cercetare pentru a înțelege mai bine impactul Facebook și Instagram asupra atitudinilor și comportamentelor politice cheie în timpul alegerilor din SUA 2020”, au transmis reprezentanții companiei.

Când vor fi dezactivate conturile de Facebook și Instagram

Potrivit fox5dc.com, experimentul va începe în curând și se va termina în decembrie. Conturile ar putea fi inactive între una șișase săptămâni, iar utilizatori vor lua partela un sondaj înainte ca profilurile lor să fie reactivate. Se estimează că400.000 de persoane ar putea să ia parte la studiu.

„Contul va fi dezactivat la sfârșitul lunii septembrie, fie pentru o săptămână, fie pentru 6 săptămâni. Pentru a participa, trebuie să fiți dispus să vă dezactivați contul atât pentru perioada de timp, cât și să nu utilizați Instagram în acel moment. Când începe studiul, veți afla pentru ce perioadă de timp ați fost selectat.”, se arată în mesaj.

Câți bani vor primi utilizatorii pentru a se deconecta de pe celebra platformă

Inițial, compania a transmis căstudiul va fi realizat de cercetători independenți care nu vor fi plătiți de Facebook, iar rezultatele cercetării ar urma să aparăla jumătatea anului viitor.

Ulterior, pe platformă a apărut o listă de recompense care variază între 10 și 120 de dolari.

„Oricine alege să participe,fie că participă la sondaje sau dezactivează Facebooksau Instagrampentru o perioadă de timp,va fi recompensat„, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Liz Bourgeois.

Într-un anunț separat,Facebook a declarat că nu va accepta remarci politice pe platformăși nu va emite anunțuri în săptămâna dinaintea alegerilor. De asemenea, va elimina postările care dezinformează în legătură cu pandemia de COVID-19și votul. Pentru orice candidați sau campanii care declară prematur victoria, va adăuga, de asemenea, o etichetă care îi direcționează pe oameni spre rezultatele oficiale ale alegerilor.

Ultima oră
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend
18:18 - AUR pregătește o lege privind LGBTQ+ similară cu cea din Ungaria. Claudiu Târziu: Susținem familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și grădinițele din România
18:14 - CNCAV: 15.904 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 10.704 au primit prima doză
18:03 - Sibiu: Cel mai vechi obiect de cult al comunităţii săseşti din Transilvania a fost recuperat de polițiști după 5 ani de la furt
17:56 - Ludovic Orban: „Ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale” / Ce variante susține PNL pentru deblocarea discuțiilor din coaliție (VIDEO)
17:48 - Andrei Baciu: România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID