Coreea de Sud: 25 de persoane au murit la scurt timp de la administrarea vaccinului antigripal. Autoritățile spun că nu există nici o legătură între cele două evenimente

Coreea de Sud: 25 de persoane au murit la scurt timp de la administrarea vaccinului antigripal. Autoritățile spun că nu există nici o legătură între cele două evenimente
Sursa Foto: Hepta

Situație fără precedent în Coreea de Sud: 25 de persoane și-au pierdut viața ce au făcut vaccinul antigripal. Cu toate acestea, guvernul a refuzat să suspende campania de vaccinare a populației împotriva gripei, afirmând cănu s-a găsit nicio legătură directă între decese și vaccinul antigripal.

„Înțeleg și regret că oamenii sunt îngrijorați în privința vaccinului. Investigăm cauzele (deceselor), dar vom examina cu atenție întregul proces în care diferite agenții guvernamentale sunt implicate, de la producție la distribuție”, a declarat ministrul sud-coreean al Sănătății, Park Neung-hoo, care a confirmat că programul de vaccinare va continua, theguardian.com.

Cel puțin 22 dintre persoanele decedate, făceau parte dintr-o campanie de vaccinare gratuită ce vizează 19 milioane de cetățeni, tineri și persoane în vârstă.

Ce tip de vaccin antigripal au primit cetățenii decedați din Coreea de Sud

Dintre cele 25 de persoane decedate, 10 au primit vaccinul produs de SK Bioscience, câte cinci pe cel al Boryung și GC Pharma, unul de la Korea Vaccine și patru de la Sanofi. Vaccinul este produs de companiile sud-coreene GC Pharma, SK Bioscience, Korea Vaccine și Boryung Biopharma Co Ltd, o divizie a Boryung Pharm Co Ltd, alături de producătorul francez Sanofi.

Autoritățile afirmăcă cel puțin șapte din cele nouă persoane decedate pe care le-a examinat aveau comorbidități.

„Numărul deceselor a crescut, dar echipa noastră consideră că există o posibilitate foarte mică să fi rezultat din cauza injecțiilor”, a declarat în parlament directorul agenției, Jeong Eun-kyeong.

Din cauza temerilor că pandemia de COVID-19 și cea de gripă sezonieră s-ar putea suprapune, Coreea de Sud a comandat cu 20% mai multe vaccinuri antigripale față de anii trecuți. Programul are au ca scop vaccinarea a aproximativ 30 de milioane de cetățeni, dintr-un total de 52 de milioane.

Programul gratuit de vaccinare a populației, a fost suspendat, după ce s-a descoperit că aproximativ 5 milioane de doze, care trebuiau refrigerate, au fost ținute la temperatura camerei.