24 de ani de închisoare pentru corupție, pedeapsa primită de fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye

24 de ani de închisoare pentru corupție, pedeapsa primită de fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye
Foto: The Guardian

Fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye a fost condamnată la 24 de ani de închisoare pentru abuz de putere și corupţie, informează AFP.

Ea a fost demisă în martie 2017, după ce a fost acuzată de luare de mită și abuz de putere.

O instanță din Seul a stabilit că Park Geun-hye a constrâns întreprinderi sud-coreene să plătească 59 milioane de euro către două fundaţii controlate de către o prietenă a sa, Choi Soon-sil.

Park a negat acuzațiile.

Luarea de mită se pedepsește cu închisoare pe viață, în unele cazuri, în Coreea de Sud.

Ultima oră
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)