Coreea de Sud și Statele Unite au răspuns la amenințările Coreei de Nord cu efectuarea unor operațiuni aeriene / A fost folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive

Coreea de Sud și Statele Unite au răspuns la amenințările Coreei de Nord cu efectuarea unor operațiuni aeriene / A fost folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Emerson NuñEz/Us Air

Pentru a răspunde amenințărilor venite din partea Coreei de Nord, Statele Unite și Coreea de Sud au efectuat operațiuni aeriene în care s-a folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive.

Operațiuni aeriene, efectuate de Coreea de Sud și Statele Unite ca răspuns la amenințările Coreei de Nord

În primele exerciții de acest tip din acest an, operațiunile aeriene au avut loc în zona Mării Galbene, situată între Peninsula Coreeană și China.

Demonstrația de forță a provenit după ce secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și omologul său sud-coreean au anunțat intensificarea acestor exerciții și o cooperare sporită în materie de securitate, potrivit g4media.ro.

În cadrul operațiunilor aeriene s-a folosit un bombardier strategic B-1B, avioane de luptă furtive F-22 şi F-35B ale armatei aerului din SUA şi avioane de luptă F-35A ale armatei sud-coreene.

„Aceste exerciţii aeriene combinate demonstrează voinţa şi capacitatea Statelor Unite de a oferi un mijloc de descurajare extins, puternic şi credibil împotriva ameninţărilor nucleare şi balistice din Coreea de Nord”, a informat agenția de presă sud-coreeană Yonhap, citând Ministerul Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)