CORONAVIRUS| Câte decese provocate de COVID-19 vom avea în România până la Crăciun

CORONAVIRUS| Câte decese provocate de COVID-19 vom avea în România până la Crăciun

Potrivit studiilor specialiştilor, România ar putea ajunge până la Crăciun la un număr de peste 15.000 de decese provocate de noul coronavirus, relatează ProTv.

Datele transmise de Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii, din Seattle Washington, previzionau pentru România la data de 29 octombrie un bilanț total de 6.804 decese, în timp ce cifrele oficiale anunțate joi de Grupul de Comunicare Strategică indică faptul că6.764 de persoane depistate pozitiv cu COVID-19 au decedatpână în prezent în România.

În cazul în care se va menține actuala rată a infectărilor, de Crăciun, în România ar putea depăși pragul de peste 15.000 de decese de la începutul pandemiei.

Graficele realizate de IHME arată o creștere a numărului de decese începând cu sfârșitul lunii noiembrie, pragul de 15.000 de decese fiind atins pe data de 20 decembrie.

Numărul de decese pe zi ar putea crește foarte mult de la sfârșitul lunii noiembrie, ajungând chiar și la 209 pe 1 decembrie 2020.

IHME estimează că în ziua de 29 octombrie în România s-au infectat 22.600 de persoane, inclusiv cele netestate.

Previziunile IHME sunt aproape de realitate și în ceea ce privește numărul zilnic de decese, dat fiind faptul căInstitutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle previziona 88 de decese pentru 28 octombrie 2020, în timp ce bilanțul autorităților române indică 83 de decese.