Coronavirus Coreea de Nord. Kim Jong-Un se laudă cu un „strălucitor succes”

Coronavirus Coreea de Nord. Kim Jong-Un se laudă cu un „strălucitor succes”
Foto: Hepta

Kim Jong-Un afirmă faptul că a înregistrat o victorie importantă, într-o problemă cu care se confruntă majortiatea țărilor.

Mai exact, dictatorul Coreei de Nord şi-a exprimat mulțumirea pentru „strălucitorul succes” pe care ţara sa l-a dovedit în lupta cu noul coronavirus, notează BBC.

Cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, dedicate analizei impactului COVID-19 asupra țării, liderul de la Phenian a ținut un discurs triumfător.

„Am împiedicat cu mare atenţie răspândirea acestui virus foarte primejdios şi am menţinut o situaţie antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale”, a declarat liderul nord-coreean.

Succesul Coreei de Nord, realizat ”graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului”

„Acest strălucitor succes a fost obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului şi a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toţi cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului”, a mai declarat Kim Jong-Un, care a mai avertizat că naţiunea trebuie „să rămână în stare de alertă maximă”, mai ales în contextul apariției noilor focare de COVID-19 în „ţările vecine”, repetând în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă”, mai citează sursa menționată.

Phenianul nu a raportat niciun caz de coronavirus

În contextul în care noul coronavirus ar fi izbucnit în China, potrivit unor ipoteze, iar rata de infectare a ajuns la peste 10 milioane de oameni la nivel mondial, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de SARS-CoV-2, lucru suspect din perspectiva specialiștilor.

Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare la mii de persoane, timp de şase luni.

Situația liderului nord-coreean

În ultimele luni, dictatorul nord-coreean (31 de ani) a avut foarte puține apariții în spațiul public.

După ce liderul de la Phenian nu a fost prezent la cea mai mare sărbătoare națională, ziua de naștere a bunicului său, fondatorul regimului nord-coreean, Kim Ir Sen, pe 15 aprilie, au apărut zvonurile referitoare la starea sa de sănătate, unii considerând chiar că a încetat din viață, iar totul este ținut secret.

Pentru a dezminte zvonurile apărute la sfârșitul lunii aprilie, Moon Chung-in, consilierul pentru securitate națională al presedintelui sud-coreean Moon Jae-in, a declarat că liderul nord-coreean, ”este în viață și bine”.

Infirmarea zvonurilor legate de deces ar fi venit și din partea ziarului de stat din Coreea de Nord, Rodong Sinmun, care a declarat că Kim Jong Un ar fi transmis mulțumiri lucrătorilor care au ajutat la remodelarea orașului Samjiyon, fapt ce nu a putut fi confirmat de către presa occidentală, existând îndoieli legate de autenticitatea raportului, menționează postul CNN.

Este binecunoscut faptul că presa nordcoreeană nu este una liberă, mass-media fiind controlată de stat, iar materialele de propagandă sunt difuzate obligatoriu.

Coreea de Nord, despre idolatrizarea lui Kim Jong-un

„Kim Jong-un nu poate curba timpul și spațiul ca prin magie”, admite regimul din Coreea de Nord într-un ziar local, care a explicat că idolatrizarea puterilor mistice este nerealistă, notează The Telegraph.

Astfel, ziarul Rodong Sinmun a negat că familia lui Kim ar fi maestră în „chukjibeop”, o metodă de a curba spațiul și de a călători distanțe uriașe în perioade scurte de timp. Chukjibeop este unul dintre miturile care au fost folosite, în Coreea de Nord, pentru a deifica liderii de la Phenian.

Ziarul, organul de presă al partidului de guvernământ din Coreea de Nord, a afirmat: „În termeni realistici, o persoană nu poate să dispară brusc și să reapară prin curbarea spațiului”.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)