CORONAVIRUS | Danemarca prelungește restricţiile până pe 18 octombrie / „O creştere a noilor infecţii era aşteptată”

CORONAVIRUS | Danemarca prelungește restricţiile până pe 18 octombrie / „O creştere a noilor infecţii era aşteptată”
Foto: Pixabay.com

Danemarca a înregistrat 678 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai mare valoare de până acum.

În consecință, autoritățile au decis, vineri, să prelungească restricţiile menite să limiteze răspândirea COVID-19, până pe 18 octombrie.

Danemarca prelungește restricţiile până pe 18 octombrie

„O creştere a noilor infecţii era aşteptată, dar a venit mai devreme decât anticipasem”, a spus ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke, citat de Reuters.

Astfel, limita maximă actuală de 50 de persoane pentru evenimentele publice se va aplica şi evenimentelor private începând din 26 septembrie.

Regulile împotriva COVID-19, înăsprite în Danemarca

Guvernul danez a declarat că limitează programul de funcționare a restaurantelor, barurilor și cafenelelor din capitala Copenhaga la 22:00, după ce a fost sesizată o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus.

De asemenea, purtarea măştilor va fi obligatorie în restaurante, cafenele şi baruri atunci când persoanele nu sunt aşezate la mese.

Evenimentele private, precum nunţile şi botezurile, ar trebui să se încheie de asemenea la ora 22:00, spiune ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke.

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, în România

Guvernul României a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Totodată, există și noi reglementări care se referă la campania electorală, ziua votului și partea cu organizarea mitingurilor și a demonstrațiilor”, a anunțat șeful Departamentului pentru situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Printre noile reguli care se vor aplica în ziua votului se numără obligativitatea dezinfectării mânilor la intrarea și la ieșirea din secțiile de votare.

„Pe partea campaniei continuă regulile care, în mare parte, sunt cunoscute. Numărul maxim rămâne la fel – 50 (de persoane – n.r.) în interior, 100 – în exterior, portul măștii, triajul observațional, dezinfecția spațiilor. Regulile care includ aspecte care privesc accesul, modul în care se va desfășura votul: obligativitatea dezinfectării mâinilor la intarea în secțiile de vot și la ieșire, cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic, va fi instruit cum să o facă. Doar la cei care au buletine vechi, din hârtie, procesarea se va face manual, iar operatorul care procesează buletinul va dezinfecta buletinul înainte și după ce manipulează buletinul”, a precizat Arafat.

De asemenea, acesta a mai precizat recent că autoritățile nu elimină scenariul cu privire la o posibilă nouă stare de urgență.

„La acest moment nu s-a pus în discuție, dar totul depinde de noi. Împreună putem să prevenim o situație care să nu ne ducă spre măsuri drastice. Dar astfel de măsuri pot fi luate zonal. Trebuie să înțelegem că toți avem un rol major. Nimeni nu poate să spună că sută la sută nu, dar noi sperăm să nu ajungem într-o asemenea situație”, a declaratRaed Arafat.

Tags:
Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”