CORONAVIRUS | Directorul general al OMS s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19

CORONAVIRUS | Directorul general al OMS s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19
Foto: hepta.ro / DPA Images / Sven Hoppe

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, în vârstă de 55de ani,a intrat în carantină după ce a fost în contact cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru Covid -19, precizând că nu are niciun simptom al bolii, a relatat luni agenția de presă AFP.

Directorul OMS a intrat în carantinădupă ce a luat contat cu o persoană depistată pozitiv cu SARS-CoV-2:„O să lucrez de acasă”

Anunțul a fost făcut duminică seară, după ce oficialul a aflat că a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

”Am fost identificat ca un contact al unei persoane care a fost testată pozitiv pentru COVID -19. Sunt bine şi fără simptome, dar voi intra în carantină în următoarele câteva zile, în conformitate cu protocoalele OMS, şi voi lucra de acasă”, a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus pe contul său deTwitter.

Tedros Adhanom Ghebreyesus,aflat în prima linie a comunicării privind criza sanitară de Covid-19, a afirmat că este „extrem de important” să urmăm protocolul privind Covid pentru a opri transmiterea mai departe a virusului și a pune mai puțină presiune pe sistemul medical.

„Eu și colegii din OMS vom continua să atragem parteneri pentru a salva vieți și a-i proteja pe cei vulnerabili”, a mai spus Tedros.

Europa a depăşit pragul de 10 milioane de îmbolnăviri

Noile cazuri de COVID-19 în Europa s-au dublat în cinci săptămâni, depăşind pragul de 10 milioane de îmbolnăviri, arată unbilanţ al agenției Reuters.

Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în regiunile lor.

În prezent, Statele Unite au peste 9 milioane de cazuri, iar epidemie pare că evoluează într-un mod alarmant.

În timp ce Europa a înregistrat primele 5 milioane de cazuri de Covid-19 în aproape nouă luni, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în puţin mai mult de o lună, potrivit unei analize Reuters.

Având 10% din populaţia lumii, Europa reprezintă aproximativ 22% din numărul global de cazuri, care este de 46,3 milioane.

În contextul creșterii semnificative a numărului de noicazuri, Franţa, Germania şi Regatul Unit au anunţat măsuri de izolare la nivel naţional până cel puţin luna viitoare, care sunt aproape la fel de stricte ca restricţiile din martie şi aprilie. La rândul său, Portugalia a impus o carantină parţială, iar Spania şi Italia înăspresc măsurile de restricţie.