CORONAVIRUS| După a cincea zi consecutivă cu mai puțin de 10 cazuri noi, Australia relaxează restricțiile. Ce lucruri vor fi din nou permise

CORONAVIRUS| După a cincea zi consecutivă cu mai puțin de 10 cazuri noi, Australia relaxează restricțiile. Ce lucruri vor fi din nou permise

În statul Victoria din centrul Australiei, anumite restricții impuse pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19 vor fi ridicate, a anunțat duminică, 18 octombrie, premierul statului, Daniel Andrews, citează The Guardian.

Australia relaxează restricțiile anti-COVID

Anunțul vine după ce în statul Victoria s-au înregistrat sâmbătă doar două cazuri noi de infectare cu coronavirus, a cincea zi consecutivă cu mai puțin de 10 cazuri noi și a patra zi fără decese. În stat au rămas doar 137 de cazuri active.

Mai exact, se va renunta la limitele de timp pentru exercițiile fizice și socializare, iar limita de cinci km pentru deplasări va fi extinsă la 25, începând de la miezul nopții.

De asemenea, întrunirile sociale în aer liber vor fi permise pentru 10 persoane din două locuințe, iar la piscinele în aer liber vor avea acces simultan câte 30 de persoane.

În plus, de la 1 noiembrie, poate chiar mai devreme, locuitorii din Melbourne, capitala statului, nu vor mai trebui să justifice ieșirile în afară locuinței, iar unitățile de cazare a turiștilor vor putea fi redeschise fără restricții.

„Există un anumit optimism, chiar încredere”, a spus premierul într-o conferință de presă, mulțumind concetățenilor care „au făcut o treaba excelență, ceea ce înseamnă că, în timp ce multe orașe din lume se așteaptă o iarnă mortală, noi, la Melbourne și în peste tot în Victoria suntem într-o situație bună pentru o vară sigură din punct de vedere al COVID și un 2021 normal”.

Australia a prelungit carantina la Melbourne

La începutul lunii septembrie, Australia a decis prelungirea carantinei din al doilea oraş ca mărime al țării, deoarece autorităţile sanitareconsiderau că scăderea pe plan local a numărului de infectări cu noul coronavirus era insuficientă, scrie The Guardian.

Printre măsurile excepționale adoptate, locuitorii capitalei Melbourne au primit interdicția de a circula noaptea pe stradă, notează Reuters. Mai exact, între orele 8 p.m. și 5 a.m., oamenii aveau voie să plece de acasă doar la serviciu sau pentru a avea grijă de cineva.

Un spray nazal produs de o companie australiană limitează reproducerea COVID-19

O companiede biotehnologie australiană a dezvoltat un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, produspentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei şi a răcelilor, care a dovedit în teste pre-clinice faptul că poate stopa reproducerea virală a noului coronavirus de tipSARS-CoV-2, transmite agenția de știriEFE.

Potrivit reprezentantului al companiei australieneEna Respiratory,care dezvoltă produsul INNA-051, testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sănătăţii publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficienţă de 96%.

Studiul, publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv, a dovedit că molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare pentru boala respiratorie declanșată de virusul SARS-CoV-2, informează Ena Respiratory.

Directorul administrativ al companiei australiene, Christophe Demaison, a explicat că pentru persoanele care se expun la infecția cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 ”este foarte probabil ca ele să îl elimine rapid prin tratament, astfel încât se asigură că boala nu va evalua dincolo de simptome moderate”.

Tags: