CORONAVIRUS | Experți din cadrul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, întâlnire pentru autorizarea în regim de urgență a vaccinului Moderna

CORONAVIRUS | Experți din cadrul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, întâlnire pentru autorizarea în regim de urgență a vaccinului Moderna
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Mai mulți experți din cadrul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite s-au întâlnit joi pentru a autoriza în regim de urgență a vaccinului Moderna, al doilea după Pfizer, anunță Business Insider, citat de Libertatea.

Unul dintre experții care a luat parte la studiul clinic a spuscă mulțivoluntari au renunțat în ultima săptămână, după ce vaccinul Pfizer a fost autorizat de urgență.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a precizat joi căo posibilă autorizare a vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania Moderna s-ar putea producecu o săptămână mai devreme, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

”Moderna a trimis astăzi (joi, n.r.), în avans, ultimul pachet de date relevante necesare evaluării solicitării (de autorizare). Acesta conţine informaţii specifice privind producţia vaccinului pentru piaţa UE”, explică EMA.

Autoritățile sanitare dinSUAau autorizat vaccinulCOVID-19

FDA a acordat autorizația de utilizare de urgență a vaccinului,iar ACIP al CDC a votat sâmbătă să îl recomande persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste. Comitetul consultativ pentru vaccinul CDC a recomandat ca lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții unităților de îngrijire pe termen lung să fie primii la rând să primească împușcătura.

SUAintenționează să distribuie 40 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului, urmate de 50 până la 80 de milioane de doze în ianuarie și în februarie, potrivit Slaoui.

„Una peste alta, sperăm că am imunizat 100 de milioane de oameni” până la sfârșitul primului trimestru al anului 2021, a spus Slaoui în Fox News Sunday.

Vaccinul ajunge într-un moment critic pentruSUA.Cu sărbătorile de iarnă încă în față, experții avertizează că pandemia ar putea continua să se înrăutățească înainte ca publiculsă primească vaccinarea.

Ultima oră
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
22:01 - Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”
21:47 - MAE, după incidentul violent din strâmtoarea Hormuz: Autoritățile omaneze au confirmat decesul navigatorului român. Vom urmări activ investigația în curs
21:26 - Studiu: Persoanele vaccinate care se infectează cu noua tulpină Delta sunt extrem de contagioase