CORONAVIRUS | Experți din cadrul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, întâlnire pentru autorizarea în regim de urgență a vaccinului Moderna

CORONAVIRUS | Experți din cadrul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, întâlnire pentru autorizarea în regim de urgență a vaccinului Moderna
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Mai mulți experți din cadrul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite s-au întâlnit joi pentru a autoriza în regim de urgență a vaccinului Moderna, al doilea după Pfizer, anunță Business Insider, citat de Libertatea.

Unul dintre experții care a luat parte la studiul clinic a spuscă mulțivoluntari au renunțat în ultima săptămână, după ce vaccinul Pfizer a fost autorizat de urgență.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a precizat joi căo posibilă autorizare a vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania Moderna s-ar putea producecu o săptămână mai devreme, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

”Moderna a trimis astăzi (joi, n.r.), în avans, ultimul pachet de date relevante necesare evaluării solicitării (de autorizare). Acesta conţine informaţii specifice privind producţia vaccinului pentru piaţa UE”, explică EMA.

Autoritățile sanitare dinSUAau autorizat vaccinulCOVID-19

FDA a acordat autorizația de utilizare de urgență a vaccinului,iar ACIP al CDC a votat sâmbătă să îl recomande persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste. Comitetul consultativ pentru vaccinul CDC a recomandat ca lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții unităților de îngrijire pe termen lung să fie primii la rând să primească împușcătura.

SUAintenționează să distribuie 40 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului, urmate de 50 până la 80 de milioane de doze în ianuarie și în februarie, potrivit Slaoui.

„Una peste alta, sperăm că am imunizat 100 de milioane de oameni” până la sfârșitul primului trimestru al anului 2021, a spus Slaoui în Fox News Sunday.

Vaccinul ajunge într-un moment critic pentruSUA.Cu sărbătorile de iarnă încă în față, experții avertizează că pandemia ar putea continua să se înrăutățească înainte ca publiculsă primească vaccinarea.