CORONAVIRUS | Franța: Aproape 8.000 de cazuri în 24 de ore. Rata de pozitivitate este în creștere

CORONAVIRUS | Franța: Aproape 8.000 de cazuri în 24 de ore. Rata de pozitivitate este în creștere
foto: Pixabay

Epidemia de coronavirus continuă să se dezlănțuie în Franța, unde au fost detectate aproape 8.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, a anunțat Santé Publique France marți.

Franța a înregistrat 7.852 de cazuri noi de SARS-CoV-2 în 24 de ore

Mai exact, Santé Publique France a raportat marți, 15 septembrie, în comunicatul său de presă zilnic, 7.852 de cazuri noi de infectare cu Covi-19 în ultimele 24 de ore. Cu o zi înainte, au fost detectate 6.158 de cazuri.

37 de persoane au murit din Covid în Franța în ultimele 24 de ore, aducând în total 30.999 de victime, scrie Le frigaro.

Numărul pacienților care au ajuns în terapie intensivă a crescut în continuare, cu 479 de pacienți noi spitalizați în ultimele 7 zile sau cu 31 de mai mulți în 24 de ore.

866 „ focare”, sau surse de contagiune, sunt încă active pe teritoriu, inclusiv 68 de noi care au fost detectate în ultimele 24 de ore. Rata pozitivității testului se ridică acum la 5,4%. În total, 82 de departamente din Franța metropolitană și de peste mări sunt clasificate într-o situație de vulnerabilitate „ moderată sau ridicată ”, cifră în creștere.

Dacă profesorul Didier Raoult a spus în această după-amiază că nu există niciun motiv pentru a „ intra în panică ” în fața reluării epidemiei, unele zone franceze adoptă noi restricții, precum Bouches-du-Rhône. Rhône și Gironde, care ieri au anunțat o extindere a purtării măștilor.

Polonia suspendă legăturile aeriene cu Franța

Polonia suspendă legăturile aeriene cu Franța din 16 septembrie din cauza pandemiei, a anunțat guvernul polonez în această seară.

Franța se alătură, astfel, unei liste de aproximativ treizeci de țări cu care legăturile aeriene au fost deja întrerupte din cauza pandemiei Covid-19. Zborurile sunt interzise până pe 29 septembrie.

Doar zborurile charter rezervate înainte de 16 septembrie sunt permise, a spus guvernul. Polonia, care are 38 de milioane de locuitori, a înregistrat până marți 75.134 de cazuri de contaminare, inclusiv 2.227 de morți.

Noi restricții au fost anunțate în Franța

În două dintre cele mai mari orașe din Franța, Marsilia și Bordeaux, cu rate de infecție COVID-19 care cresc cu o viteză chiar mai mare decât creșterea națională a numărului de cazuri noi, vor fi reintroduse o serie de restricții care vor limita activitățile publice, în încercarea guvernului francez de a preveni un nou blocaj la nivel național.

Restricțiile drastice anunțate luni pentru Marsilia și Bordeaux au fost răspunsuri la cererea prim-ministrului francez, conform căreia ambele orașe vor lua măsuri suplimentare pentru a opri numărul lor tot mai mare de infecții, care puneau presiune pe serviciile regionale de sănătate.

La Bordeaux, cel mai înalt oficial al regiunii a anunțat interzicerea adunării a mai mult de 10 persoane în parcurile publice, de-a lungul râului pitoresc al orașului și pe plaje.

De asemenea, sunt interzise târgurile de distracție, târgurile de antichități și petrecerile din cartier. Noile reguli limitează, de asemenea, dimensiunea marilor întruniri publice la cel mult 1.000 de persoane, sub nivelul de referință național de 5.000 de persoane. Această limită acoperă locuri precum stadioane și săli de concerte, precum și demonstrații.

În Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța după Paris, guvernul regional a anunțat o serie de restricții similare și anularea unui festival internațional de 11 zile. Într-un număr tot mai mare de localități măștile vor fi obligatorii în aer liber.