CORONAVIRUS | O asistentă din Queens este prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA / Reacția lui Donald Trump (VIDEO)

CORONAVIRUS | O asistentă din Queens este prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA / Reacția lui Donald Trump (VIDEO)
Foto: captură Twitter

Prima persoană vaccinată anti-coronavirus în cadrul campaniei de imunizare care a început, luni, în Statele Unite ale Americii, este o asistentă de la terapie intensivă, pe numeSandra Lindsay, informează The New York Times. Vaccinarea a început la Long Island Jewish Medical Center, din cartierulQueens, din New York. Oficialii statului american au transmis, luni, că startul vaccinării reprezintă un punct de cotitură în lupta cu pandemia de COVID-19, care a făcut peste 35.000 de victime doar în New York.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în SUA

”Cred că asta e arma care va pune capăt războiului”, a declarat Andrew Cuomo, guernatorul statului New York, cu puțin timp înainte ca asistentei să-i fie administrat serul anti-COVID.

Campania de vaccinare a început într-un moment în care New York-ul se confruntă cu un al doilea val extrem de agresiv al pandemiei, după perioada verii, în care numărul de îmbolnăviri a fost mai ușor de gestionat. În ultimele zile, în New York au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri zilnice de infectare, ceea ce reprezintă o creștere cu peste 70% a numărului de contaminări comparativ cu săptămânile anterioare. În aceste condiții, spitale devin din ce în ce mai pline, o situație cu care cadrele medicale din New York nu s-au mai confruntat din luna mai.

CORONAVIRUS | O asistentă din Queens este prima persoană vaccinată anti-COVID-19 din SUA

Donald Trump: Felicitări SUA! Felicitări lumii!

La scurt timp după administrarea primului vaccin, o reacție a venit și din partea președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump.

”Primul vaccin administrat. Felicitări SUA! Felicitări lumii!”, a scris liderul de la Casa Albă, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Donald Trump: Felicitări SUA! Felicitări lumii!

La finalul săptămânii trecute, Agenţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech pentru utilizarea de urgenţă în Statele Unite.

Luni dimineață a început distribuția dozelor de vaccin în toate cele 50 de state americane. Vaccinul Pfizer / BioNTech va ajunge în aproximativ 600 de centre dinSUAîn zilele următoare. Planul autorităților americane este de a distribui 40 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului, iar alte 50 până la 80 de milioane de doze în ianuarie și în februarie.

Primii americani care vor fi vaccinați sunt angajații din sănătate și cei din centrele de îngrijire. Este vorba despre aproape 24 de milioane de oameni, dintre care 21 de milioane tratează pacienţii diagnosticați cu COVID-19.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech a mai fost aprobat de Marea Britanie, Canada, Bahrain, Arabia Saudită și Singapore. În Marea Britanie, campania națională de vaccinare a început, marți, 8 decembrie, cu persoanele vârstnice și cele din categoriile vulnerabile.

SUA, țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus

Statele Unite ale Americii sunt țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus. De la începutul crizei sanitare și până acum, pe teritoriul american au fost confirmate peste 16,7 milioane de cazuri de contaminare, iar numărul deceselor a depășit pragul de 300.000. Asta în condițiile în care, la nivel mondial, numărul infectărilor a trecut de 72,7 milioane de cazuri, iar cel al deceselor este de peste 1,6 milioane. Totodată, peste 51 de milioane de oameni din întreaga lume s-au vindecat de COVID-19.

Ultima oră
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative