CORONAVIRUS | Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv pentru Covid-19

CORONAVIRUS | Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv pentru Covid-19

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, acesta fiind în stare bună și a rămas în locuința sa.

Luni seară, el a spus că a mers la spital pentru o scanare pulmonară și va face un nou test pentru virus, după ce a dezvoltat simptome, inclusiv febră. Ulterior, a fost dezvăluit că examenul medical separat a arătat că plămânii lui erau „curați”, scrie neweurope.eu.

Se pare că Bolsonaro și-a anulat toate activitățile oficiale până când obține rezultatele testului său.

„Președintele, în acest moment, este în stare de sănătate bună și rămâne la reședința sa”, a declarat biroul său luni.

În ultimele luni, mai mulți dintre asistenții Bolsonaro s-au infectat cu Covid-19. Cu toate acestea, președintele a fost adesea văzut că sfidează restricțiile, cum ar fi purtarea de mască și distanțarea socială.

Bolsonaro a redus în mod repetat amenințarea virusului, spunând că este doar o „mică gripă” și condamnând guvernanții pentru impunerea restricțiilor care cauzează pierderi de locuri de muncă.

Brazilia a raportat de departe cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din America Latină și este pe locul doi doar în Statele Unite.

Premierul Armeniei, Nikol Paşinian, confirmat cu SARS-CoV-2

Și premierul Armeniei, Nikol Paşinian, a anunțat, la începutul lunii iunie, că el și mai mulți membri ai familiei sale au fost infectați cu noul coronavirus.

„În acest moment, nu sunt la serviciu dintr-un simplu motiv – am fost testat pozitiv pentru coronavirus. Cu toate acestea, vreau să spun că nu am simptome. Intenţionam să merg în linia întâi, aşa că am decis să mă testez, iar rezultatul a fost pozitiv. (…) Voi lucra de acasă, din reşedinţa prim-ministrului”, a anunțat, la acel moment, Nikol Paşinian în mesajul publicat pe Facebook.

Mihail Mișustin, premierul Rusiei, a fost infectat cu Covid-19

Printre șefii de guverne care au fost diagnostiocați cu SARS-CoV-2 se numără și prim-ministrul rus, Mihail Mișustin, care anunța la finalul lunii aprilie că a primit confirmarea contaminării cu virusul care a izbucnit la sfârșitul anului 2019, în China.

„Testele pe care le-am făcut pentru coronavirus au avut un rezultat pozitiv”, a afirmat Mihail Mișustin, într-o convorbire video cu președintele Vladimir Putin.

Oficialul, în vârstă de 54 de ani, a fost spitalizat, atribuțiile de prim-ministru fiind preluate de vicepremierul Andrey Belousov.

Purtătorul de cuvânt al președintelui din Kazahstan, testat pozitiv cu noul coronavirus

În luna iunie, Berik Uali, purtătorul de cuvânt al președintelui din Kazahstan, Kassym-Jomart Tokayev, a fost internat în spital după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a scris el, pe pagina sa de Facebook, adăugând că sănătatea președintelui nu este în pericol.

Purtătorul de cuvânt, Berik Uali, a scris că Tokayev, în vârstă de 67 de ani, este testat în mod regulat și că au fost luate măsuri suplimentare de siguranță la sediul prezidențial.

Boris Johnson, infectat în luna martie

Și premierul britanic, Boris Johnson, a fost diagnosticat cu noul coronavirus, la sfârșitul lunii martie.

Boala a debutat cu simptome ușoare, însă, pe parcurs, starea sa s-a agravat, astfel că prim-ministrul a ajuns la spital în stare gravă și a fost internat timp de câteva zile la terapie intensivă. Ulterior, Johnson a fost externat, pe 12 aprilie, la o săptămână de internare la Spitalul St Thomas din Londra.