Coronavirusul „revine” în Republica Moldova. Cod galben de COVID-19, la Chișinău

Coronavirusul revine în Republica Moldova. Cod galben de COVID-19, la Chișinău
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Laine Nathan/ABACA.

COVID-19 „revine” în Republica Moldova. Situația epidemiologică din Chișinău este apreciată ca fiind una cu risc sporit de infectare cu coronavirus. Anunțul a fost făcut luni, 11 iulie, de șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlca.

Cod galben de COVID-19, în capitala Republicii Moldova

„În Chișinău avem o situație epidemiologică care se apreciază cu un risc sporit de infecție Covid, avem o dinamică în creștere conform incidenței, aparent suntem în Cod Galben.

Avem același val Omicron, care este într-adevăr foarte contagios, în special pentru copii, dar nu provoacă forme grave. De ce copiii sunt afectați mai mult? Pentru că ei, în majoritatea absolută a cazurilor, sunt acel grup populațional care nu este vaccinat. Și folosesc această ocazie pentru a le reaminti cetățenilor să se vaccineze”, a declarat oficialul moldovean, citat de unimedia.

Peste o mie de infectări într-o săptămână

Potrivit datelor Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, în ultimele șapte zile în țară au fost înregistrate 1014 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, iar trei persoane au decedat din cauza virusului.

Chişinăul a ajuns din nou sub cod galben de coronavirus. Autorităţile municipale din sănătate informează că cei mai afectaţi sunt copiii, pe motiv că nu sunt vaccinaţi anti-COVID, însă dau asigurări că noul val nu provoacă forme grave.

Totuşi, specialiştii îndeamnă populaţia să se vaccineze cu doza a treia, pentru a evita un număr mare de infectări, notează publika.

Urmăriți B1TV.ro și pe