Laura Codruţa Kovesi se va întâlni cu Maia Sandu, la Chișinău

Laura Codruţa Kovesi se va întâlni cu Maia Sandu, la Chișinău
Foto: Hepta/Inquamphotos / Adriana Neagoe.

Procurorul-șef european Laura Codruța Kövesi va efectua o vizită de lucru la Chișinău în perioada 11 – 14 iulie. Aceasta se va întâlni cu actuala guvernare ai Republicii Moldova, a instituțiilor din domeniul Justiției și cu reprezentanți ai societății civile.

Laura Codruța Kövesi, în vizită la Chișinău

Șefa Parchetului European va avea întrevederi inclusiv cu președintele Maia Sandu, precum şi cu şeful legislativului Igor Grosu.

Vizita este organizată de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Laura Codruța Kövesi va fi însoțită de Marius Bulancea, șef Unitate Operațiuni și Sprijin Colegiului, Parchetul Europan (EPPO).

Preşedintele Maia Sandu, care s-a întâlnit în ianuarie 2021 la Bruxelles cu Laura Codruţa Kovesi, afirma cu acea ocazie că vrea să colaboreze cu instituţia europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiţiei al republicii.

Parchetul European (EPPO) şi-a început activitatea la 1 iunie 2021, fiind responsabil cu anchetarea şi urmărirea penală a infracţiunilor care afectează bugetul Uniunii Europene, informează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe