CORONAVIRUS: Un nou bilanț tragic în Spania: 812 decese, înregistrate în 24 de ore

CORONAVIRUS: Un nou bilanț tragic în Spania: 812 decese, înregistrate în 24 de ore

Spania a înregistrat 812 decese ale unor pacienți contaminați cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit anunțului făcut luni de Ministerul Sănătății de la Madrid, potrivit El Pais.

Este vorba despre o scădere ușoară a numărului deceselor față de ziua precedentă, când au fost raportate 838 de victime.

Astfel, în acest moment, în Spania bilanțul deceselor ajunge la 7.340.

Totodată, la nivelul statului iberic au fost confirmate 85.195 de cazuri de contaminare cu COVID-19, dintre care 47.000 de pacienți sunt spitalizați.

De la debutul epidemiei, aproximativ 17.000 de spanioli au fost declarați vindecați.

În același timp, Guvernul de la Madrid a transmis că a fost depistat pozitiv chiar coordonatorul sistemului Alertelor și Urgențelor Sanitare, Fernando Simon. Acesta a fost testat duminică pentru prima dată, iar rezultatul a fost pozitiv la infecția cu COVID-19. Oficialul este în așteptarea altor rezultate care să confirme infecția.

Între timp, autoritățile spaniole au decis că în perioada stării de alertă prețurile serviciilor funerare nu pot fi majorate peste nivelul de la data de 14 martie.

De asemenea, începând de luni intră în vigoare întărirea regimului de restricții de pe teritoriul Spaniei. Executivul a decretat „hibernarea” economiei, astfel încât să fie evitat colapsul sistemului sanitar.

Peste 735.000 de persoane, la nivel mondial, sunt infectate cu noul coronvirus, iar 34.813 de pacienți contaminați au murit, în toată lumea, potrivit celor mai recente date.

De asemenea, peste 156.000 oameni care au contactatCOVID-19au fost declarați vindecați.

Spania este astfel a treia cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus, după Statele Unite ale Americii și Italia și a doua la nivel european.