Coronavirus | Spania sărbătoreşte sfârşitul lockdown-ului. Un expert avertizează că pandemia este departe de a se termina

Coronavirus | Spania sărbătoreşte sfârşitul lockdown-ului. Un expert avertizează că pandemia este departe de a se termina
Foto: Pixabay

După ce spaniolii au sărbătorit sfârşitul a şase luni de lockdown duminică, acordând puţină atenţie purtării măştilor sanitare sau distanţării sociale, un expert-cheie a avertizat că pandemia de COVID-19 este departe de a se termina.

Mai exact, preşedinta Societăţii de Epidemiologie din Spania, Elena Vanessa Martinez, a avertizat că există încă numeroase persoane infectate care ar putea transmite virusul.

„În această situaţie, sunt îngrijorată de falsul semnal de siguranţă dat odată cu sfârşitul lockdown-ului şi al interdicţiei de a circula noaptea”, a declarat Martinez, conform DPA, citat de Agerpres.

Majoritatea restricţiilor au încetat la miezul nopţii, inclusiv cea la nivel naţional privind circulaţia pe timp de noapte, care a fost ridicată în majoritatea locurilor.

Totodată, călătoriile în interiorul Spaniei sunt din nou permise, la fel ca şi vizitarea familiei.

Cu toate acestea, Guvernul de stânga al Spaniei a solicitat prudenţă.

„Pandemia nu s-a terminat încă”, a avertizat sâmbătă vicepremierul Carmen Calvo.