COVID-19: Noi restricții anunțate în München. Adunările private au fost restrânse la cel mult 5 persoane

COVID-19: Noi restricții anunțate în München. Adunările private au fost restrânse la cel mult 5 persoane
Sursa foto: Pixabay

Autoritățile germane au anunțat noi restricții în München, pe fondul pandemiei de coronavirus. Adunările private vor fi limitate la cel mult cincipersoane,inclusiv pentru a lua masa la restaurante.

Aceasta este o mare schimbare, deoarece în prezent nu există o limită pentru întrunirile private acasă și cei care se întâlnesc în spațiile publice pot face acest lucru doar într-un grup de până la 10 persoane, scrie n-tv.de.

O altă măsură vizează reintroducerea măștilor din nou. Acestea vizeazăspațiile publice cu săli închise, adică cinematografe, teatrele și sălile de concerte.

Ca o măsură suplimentară, maximum 25 de persoane vor fi adminse în săli închise și 50 de persoane pentru întâlniri în exterior. Aceste măsuri se vor aplica în viitor pentru sărbători private, cum ar fi zile de naștere, nunți sau chiar înmormântări. Evenimentele regulate precum teatrul sau concertele nu sunt afectate de această restricție.

Restricțiile care sunt deja în vigoare urmează să fie emise ca decret general miercuri și apoi să se aplice de joi pentru primele șapte zile. O interdicție de consum de alcool pe timpul nopțiiera deja în vigoare pentru anumite părți ale orașului.

,Duminică, numărul de persoane infectate cu coroanavirusînMünchen ajunsese la 55,6 cazuri noi la 100.000 de locuitori într-o săptămână. Aceasta înseamnă că s-a depășit o valoare limită importantă pentru infecțiile cu coronavirus.