COVID-19: Spania va renunța la purtarea obligatorie a măștii în aer liber, începând cu 26 iunie

COVID-19: Spania va renunța la purtarea obligatorie a măștii în aer liber, începând cu 26 iunie

Spania va renunța la obligația de a purta mască în aer liber începând cu 26 iunie, a declarat vineri premierul Pedro Sanchez.

„Acesta va fi ultimul weekend când purtăm măști în aer liber, deoarece în 26 iunie nu va trebui să purtăm măști în spațiile publice în aer liber”, a spus el, potrivit straitstimes.com.

Relaxarea urmează să fie aprobată joi într-o ședință specială a cabinetului, a declarat Sanchez într-o vizită la Barcelona. „În zilele următoare, străzile și fețele noastre își vor recăpăta aspectul normal”, a spus el, salutând-o drept o „decizie foarte importantă din punct de vedere social”.

„Vom începe să ne bucurăm de viața pe stradă fără a purta o mască”. Măștile au devenit obligatorii pentru transportul public la începutul lunii mai 2020, în încercarea de a reduce infecțiile cu Covid-19, iar în câteva săptămâni au devenit obligatorii pe stradă pentru oricine avea vârsta de șase ani și peste.

Oricine încalcă regulile a fost drastic amendat. La începutul acestui an, Spania a introdus pe scurt o lege care obligă în permanență măștile să fie obligatorii pe plajă, dar după o reacție contrară a fost modificată, ceea ce înseamnă că nu erauobligatorii la plajă sau la înot – dacă distanța socială era respectată.

Spania a pierdut până acum peste 80.000 de vieți din cauza virusului și a numărat peste 3,7 milioane de cazuri.

Ultima oră
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic