Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS) cere renumărarea voturilor în Sectorul 5: ‘Suspiciunea este serioasă. Vom formulă și plângere penală’

Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS) cere renumărarea voturilor în Sectorul 5: 'Suspiciunea este serioasă. Vom formulă și plângere penală'

Candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, acuză, într-o postare pe Facebook, fraudarea votului. Acesta a solicitat renumărarea toatală a voturilor din Sectorul 5. Și nu doar atât, liberalul anunță că va depune și o plângere penală în acest sens.

“Am solicitat renumarare totală la Sectorul 5!

În urmă analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipă mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existența unei fraude la votul din sector.

De exemplu, 92 voturi PNL la consiliul local și 63 la General într-o secție. Cine votează PNL la CL votează la fel și la CGMB, nu poți avea diferențe de 30% la consilii. Pur și simplu nu se poate.

Un alt exemplu, eu iau 46 voturi la altă ectie 863, PNL ia 84 voturi la Consiliul Local iar USR-PLUS ia 30 de voturi. Sociologic, nu pot luă doar 30% din votul politic. Sunt zeci de secții în situația asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formulă și Plângere penală!”, scrieCristian Băcanu pe Facebook.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central însă, Băcanu se află abia pe locul trei la aceste alegeri, după contracandidații săi Cristian Popescu Piedone și Daniel Florea.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

Acuzații de fraudă la vot sunt și în sectoarele 1 și 6

Probleme sunt și la Sectorele 1 și 6.

Ciprian Ciucu, liberalul care l-a detronat pe edilul pesedist Gabriel Mutu, afirmă că și în Sectorul 6votul a fost fraudatmasiv.

Ciucu arată, într-o postare peFacebook, că există diferențe ‘imense’între ceea ce apare pe procesele verbale si ceea ce apare pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP).

De asemenea, candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand, şi cel al PNL la Sectorul 5, Cristian Băcanu, afirmă că au descoperitfraude în procesul de raportare a rezultatelor votuluicătre BEC.

Ei susțin că voturile lor din procesele verbale de la secțiile de votare au fost trecute în dreptul altor partide.