Crucea Roșie: Refugiații nu sunt pregătiți pentru iernile reci din Europa

Crucea Roșie: Refugiații nu sunt pregătiți pentru iernile reci din Europa
Foto: rfi.ro

Crucea Roșie avertizează că migranții și refugiații care vin în Balcanii de Vest se confruntă cu ploi puternice și vreme rece, iar mulți dintre aceștia nu sunt pregătiți pentru condițiile dure din timpul iernilor de pe teritoriul majorității țărilor europene, transmite agerpres.

Înaltul Comisariat ONU pentru refugiați a precizat că numărul călătoriilor pe mare către Grecia a scăzut în ultimul timp din cauza condițiilor meteo neprielnice, dar că poate crește din nou dacă condițiile meteo vor reveni la normal.

Într-un comunicat al Federației Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii pentru Europa, directorul federației, Simon Missiri a declarat că iernile din Europa vor împinge până la limita capacitatea oamenilor pentru a se adapta.

Temperaturile medii din timpul iernii scad de cele mai multe ori sub 0 grade Celsius, iar din această cauza, riscurile privind sănătatea persoanelor care au călătorit mii de kilometri sunt foarte mari.

Șefa Crucii Roșii din Serbia a spus că din cauza ploilor abundente din ultimul timp de pe teritoriul sârbesc, există un risc foarte mare de degradare a situației umanitare.

“Avem nevoie de mai mult sprijin pentru a fi pregătiți de iarnă. Distribuim pelerine de ploaie și facem stocuri de provizii pentru iarnă, precum pături termale, termosuri, haine și încălțăminte de iarnă’, a mai precizat ea.

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia