Cu un Fidesz încă suspendat, premierul maghiar Viktor Orban critică din nou PPE: „Ne pierdem identitatea. Ce dracu` facem?”

Cu un Fidesz încă suspendat, premierul maghiar Viktor Orban critică din nou PPE: „Ne pierdem identitatea. Ce dracu` facem?”
foto: Facebook

Viktor Orban nu a pierdut nicio secundă și a lansat un nou atac către familia sa politică. La o zi de momentul în care PPE extindea suspendarea partidului său, Fidesz, premierul Ungariei și-a făcut apariția la Roma, la o reuniune a politicienilor cu viziuni național-conservatoare, ocazie cu care a lansat noi atacuri la adresa formațiunii politice europene de centru-dreapta,potrivit Politico.

El a descris Fidesz, partidul de guvernământ de la Budapesta, drept „oaia neagră” din Partidul Popular European – familia politică în care s-au coagulat partidele de centru-dreapta și care l-a suspendat anul trecut din cauza unor îngrijorări legate de situația statului de drept din Ungaria, dar și din cauza retoricii anti-UE.

Viktor Orban a acuzat PPE că dorește „să facă parte din puterea UE cu orice preț, chiar și făcând compromisuri cu stânga”.

„Dar făcând acest lucru, ne pierdem identitatea”, a spus el la conferința Național Conservatoare, înconjurat de mai mulți politicieni recunoscuți pentru viziuni suveraniste, precum Thierry Baudet din Olanda, Marion Marechal din Franța sau Giorgia Meloni din Italia.

El a transmis mulțimii înfocate de oameni, formată din americani, italieni și britanici, că doctrina conservatoare suferă în Europa și că PPE virează spre stânga, pierzându-și identitatea.

„Ce dracu` facem?”, a întrebat retoric Viktor Orban.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort