Cum a reușit o fată de 15 ani să fure într-un mall din România un colier cu smarald și diamante de 20.000 de euro

Cum a reușit o fată de 15 ani să fure într-un mall din România un colier cu smarald și diamante de 20.000 de euro

O adolescentă în vârstăde 18 ani (15 ani la dată comiterii faptei) a fost obligată să urmeze un program de reeducare după ce, ajutată de tatăl său, a furat dintr-o bijuterie dintr-un mall din București. Mai precis, este vorba despre un colier în valoare de aproape 20.000 de euro. Prejudiciul a fost recuperat.

Prejudiciu în valoare de91.401 lei

Curtea de Apel București a pronunțat, recent, sentința finală într-un dosar defurtîn care a fost trimisă în judecată o tânăra care avea la datafaptei 15 ani. Adolescenta, care a abandonat școală în clasa a V-a, a fost trimisă în judecată după ce a furat din magazinul ”Teilor Exclusive”din ”Băneasa Shopping City” un colier cu smarald și diamante în valoare de 91.401 lei. Aceasta nu a acționat singură. Ea a fost ajutată chiar de tatăl ei, în vârstă de 43 de ani.

Furtul a avut loc în dată de 26 septembrie 2017, după-masă, în jurul orei 18.30. Cei doi inculpați au profitat de neatenția unui angajat care a lăsat o vitrină deschisă, iar după ce bărbatul a creat un paravan în fațasa, copila a luat colierul și l-a băgat în geantă. După ce s-au uitat pe camerele de supraveghere, angajații bijuteriei au deslușit modul în care a fost comis furtul, notează ziare.com.

S-au comportat că și cum nu s-ar fi întâmplat nimic

Pe imagini se observă cum cei doi se opresc în fațavitrinei din care a fost furat colierul și se uită cu atenție la bijuterie, observând că ușa interioară a vitrinei este deschisă. Cei doi poartă o discuție, iar după câteva secunde intră înmagazin.

După ce ocolesc o vitrină din sticlă aflată în interiorul magazinului, tatăl și fiica se prefac că se uită la bijuteriile expuse, iar după alte câteva secunde ajung în dreptul vitrinei vizate, ce avea ușa interioarădeschisă. La un moment dat, fata deschide ușa și ia colierul, în timp ce tatăl se întoarce cu spatele și se îndreaptă spre casă de marcat a magazinului unde se află angajatul, formând astfel un paravan pentru că fiica sasă nu fie observată. Ulterior, cei doi se mai uită câteva momente la bijuteriile expuse și părăsesc împreună magazinul.

Pe baza imaginilor, polițiștii i-au prins pehoțiși au recuperatcolierul. La audieri, fataa recunoscut că a furat colierul și că a fost ajutată de tatăl sau, dar în timpul procesului și-a schimbat declarația, spunând că a acționat de una singură. La rândul sau, bărbatul a dat declarații în contradictoriu,

În cele din urmă, Judecătoria Sectorului 1 a decis cabărbatul să fie condamnat la un an și trei luni deînchisoarecu suspendare, iar tânărasă fie obligată să urmeze timp de nouă săptămâni un program de reeducare prin consemn la sfârșit de săptămână.

Urmăriți B1TV.ro și pe