Cum arată iadul pe pământ. ”Imaginați-vă un abator. E mai rău”. Așa e Alepul devastat de război și după moartea a 96 de copii (VIDEO)

Cum arată iadul pe pământ. ”Imaginați-vă un abator. E mai rău”. Așa e Alepul devastat de război și după moartea a 96 de copii (VIDEO)

Ceea ce se întâmplă acum în Alep este mai rău decât într-un abator, este concluzia dureroasă și tranșantă la care a ajuns Ban Ki-moon, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite.

Două spitale situate în estul orașului asediat au fost lovite, miercuri, în atacurile aeriene lansate de forțele rusești și siriene. Șapte oameni au fost uciși și cel puțin unul dintre cele două unități nu mai poate oferi deloc asistență medicală.Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis, de asemenea, că au mai fost uciși șase oameni în afara unui centru de distribuție a pâinii, care a fost și el distrus.

Vorbind în fața Consiliului de Securitate ONUla doar câteva ore de la bombardamente, Ban Ki-Moon a acuzat direct Siria și Rusia de comiterea crimelor de război.

”Haideți să fim clari: Cei care folosesc cele mai distructive arme știu exact ce fac. Ei sunt conștienți de comiterea unor crime de război. Imaginați-vă distrugerile. Oameni cu membre smulse,copii cu dureri înfiorătoare, bolnavi, suferinzi, în pragul morții, care nu au unde pleca și care nu întrezăresc sfârșitul acestei tragedii. Imaginați-vă un abator. E mai rău. Și un abator e mai uman”, a susținut secretarul general ONU, citat de The Independent.

Cum arată Alepul devastat de război și după moartea a 96 de copii

#DIRECT_ONE_atx5xz#

Pe de altă parte, reprezentantul rus la reuniune, Evheni Zagainov, a susținut că Siria și Rusia sunt blamate pentru crimele de război, deși nu s-a desfășurat nicio investigație independentă care să demonstreze acest lucru.

Guvernul sirian desfășoară în aceste zile o amplă ofensivă în Alep, în încercarea de a recupera zonele controlate de rebeli. Cel puțin 96 de copii au fost uciși și 223 răniți numai de vinerea trecută până acum.

Ban Ki-moon a solicitat Consiliului de Securitate să ia măsuri urgent pentru protejarea spitalelor și a personalului medical.

Ultima oră