Cum va arăta Pământul peste 250 de milioane de ani. Continentele se vor contopi (VIDEO)

Cum va arăta Pământul peste 250 de milioane de ani. Continentele se vor contopi (VIDEO)

Te-ai gândit vreodată cum ar putea arăta planeta Pământ peste 1.000 de ani? Dar peste un milion? Dar peste 250 de milioane? Un om de știință a realizat un proiect ambițios în acest sens.

Chris Scotese, profesor la Departamentul de Științe ale Pământului din cadrul Universității Northwestern este autorul proiectului, care prezintă mișcarea plăcilor tectonice, de-a lungul următoarelor 250 de milioane de ani. Schimbările sunt lente, dar radicale și fascinante. Unele continente se vor uni, altele vor rămâne izolate.

Cum va arăta Terra peste 250 de milioane de ani (VIDEO)

Posibile semne de viață extraterestră, descoperite în atmosfera planetei Venus

După o îndelungată cercetare a spațiului cosmic, oamenii de știință vin cu noi precizări extrem de fascinante. În norii acizi ai planetei Venus, cercetătorii au descoperit un gaz numit fosfină, ceea ce indică faptul că microbii ar putea trăi în vecinătatea Pământului, unde condițiile de viață au fost până acum greu de conceput, informează CNN.

Pe Pământ, fosfina este creată prin descompunerea materiilor organice, dar și în mediile sărace în oxigen, cum ar fi mlaștinile. Fosfina s-ar putea găsi și pe Venus, motiv pentru care experții pun la cale trimiterea unei sonde pe această planetă, apropiată de Terra. Fosfina este o moleculă formată dintr-un atom de fostor și 3 atomi de hidrogen.

Tags:
Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)