CUTREMUR puternic în Japonia: S-au înregistrat VICTIME și PAGUBE IMPORTANTE! Specialiștii așteaptă replici

CUTREMUR puternic în Japonia: S-au înregistrat VICTIME și PAGUBE IMPORTANTE! Specialiștii așteaptă replici

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs în noaptea de duminică spre luni. Deocamdată, informațiile indică faptul că este vorba despre cinci răniți, raportându-se şi pagube materiale. Autorităţile au emis o alertă în privinţa riscului de producere a unor replici ale seismului.

„Vrem ca zonele care au fost afectate de acest seism puternic să rămână în alertă în timpul săptămânii care vine, întrucât câteva replici ar putea să apară şi să aibă o intensitate de un nivel de ‘cinci plus’ ” pe scala seismică japoneză, a declarat Toshiyuki Matsumori, unul dintre coordonatorii JMA, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Scala seismică japoneză este utilizată pentru a evalua efectele la suprafaţă generate de un cutremur de pământ. Nivelul „cinci plus” ocupă locul al patrulea în topul celor mai ridicate trepte ale acestui sistem de evaluare. La un seism cu intensitatea „cinci plus”, oamenilor le este dificil să meargă fără să se ţină de ceva, iar astfel de seisme pot să doboare diverse obiecte din locuinţe – precum televizoare – şi să distrugă drumuri şi imobile.

Replici puternice ar putea să se producă în următoarele două sau trei zile, a precizat Toshiyuki Matsumori, iar mai multe cutremure importante au fost deja resimţite în regiunea afectată de seismul iniţial.

Tags:
Ultima oră
20:22 - Ministrului Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a cosntatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)
19:11 - DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)