Viorica Dăncilă, menţionată în mesajul de Ziua Femeii al Guvernului Germaniei: Lista celor „12 femei puternice” (FOTO)

Viorica Dăncilă, menţionată în mesajul de Ziua Femeii al Guvernului Germaniei: Lista celor 12 femei puternice (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul Germaniei a trecut-o pe Viorica Dăncilă în lista celor „12 femei puternice” pe care a întocmit-o cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor.

„Ziua Mondială a Femeii 12 Șefii de guvern numără comunitatea internațională – Admițând, editorii au fost, de asemenea, surprinși de numărul scăzut și găsesc: încă mai există loc pentru îmbunătățire! O bună ocazie astăzi, la Ziua Internațională a Femeii, de a ne concentra pe aceste 12 femei puternice”, a scris Guvernul Germaniei pe Facebook.

În această listă mai apar cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Theresa May, premierul norvegian Erna Solberg sau premierul sârb Ana Brnabic.

Viorica Dăncilă, menţionată în mesajul de Ziua Femeii al Guvernului Germaniei: Lista celor „12 femei puternice”

O tânără româncă a ținut să transmită Guvernului german, printr-un comentariu la această postare, că Viorica Dăncilă nu este deloc o femeie puternică, ba chiar e cea mai slabă, indiferent dacă e 8 Martie sau orice altă zi. ”#nuepremierulmeu Totuși, salutări din România!”, a mai scris Maria, pe pagina de Facebook a Guvernului german.

Responsabilii de comunicare ai Executivului i-au dat un răspuns tinerei că, dat fiind că astăzi este Ziua Internațională a Femeilor, au ales să vorbească despre drepturile femeilor în întreaga lume, și le-au ales pe aceste doamne deoarece ele au reușit să ajungă sus într-o lume dominată de bărbați.

”În ceea ce priveşte situaţia internă din România, ministrul de Externe Maas a pledat, în timpul ultimei sale vizite în această ţară, pentru continuarea procesului de reformă, pentru lupta consecventă împotriva corupţiei şi pentru un dialog paşnic între diferitele grupuri politice”, se mai arată în răspunsul Guvernului.