Daniel Fenechiu: Republica Moldova este principala noastră prioritate de politică externă. Președintele Senatului va efectua o vizită acolo peste două săptămâni (VIDEO)

Daniel Fenechiu: Republica Moldova este principala noastră prioritate de politică externă. Președintele Senatului va efectua o vizită acolo peste două săptămâni (VIDEO)
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Republica Moldova este principala prioritate de politică externă a României, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, miercuri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, context în care a anunțat că președintele Senatului, liberalul Florin Cîțu, va efectua o vizită în stânga Prutului peste două săptămâni.

Daniel Fenechiu (PNL), pe B1 TV: „E cât se poate evident că Republica Moldova este principala noastră prioritate de politică externă”

„Eu vreau să vă spun că în urmă cu câteva săptămâni, două-trei, a avut loc o acțiune de colectare de fonduri pentru Moldova, organizată la Berlin, sub patronajul României, Franței și Germaniei, care a fost organizatoare, și s-au strâns nu mai puțin de 700 de milioane. A avut loc la Berlin, nu știu dacă faptul că a avut loc la Berlin înseamnă că Germania face parte din jocul acesta sau nu, da? Eu cred că da, pe de o parte. Pe de altă parte, în momentul în care discutăm despre Republica Moldova, e cât se poate evident că Republica Moldova este principala noastră prioritate de politică externă și e o chestiune cât se poate de vizibilă.

În toate demersurile pe care le fac oficialii români, fără să fiu eu vreun specialist ca să pot să vin cu to do list și să dau zeci de exemple, dar discuțiile pe care le-am avut cu oamenii de la externe, cu colegii mei care sunt specializați pe politică externă, știu că Moldova este o prioritate”, susține Daniel Fenechiu.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, va merge în Republica Moldova peste două săptămâni, spune liberalul. Tot atunci, a mai precizat el, delegații ale comisiilor de justiție și politică externă ale parlamentului de la Chișinău vor veni la Iași.

Urmăriți B1TV.ro și pe