David Cameron s-a declarat "oripilat" de "uciderea cu sânge rece" a ostaticului american Peter Kassig

David Cameron s-a declarat "oripilat" de "uciderea cu sânge rece" a ostaticului american Peter Kassig
Foto: telegraph.co.uk

Premierul britanic David Cameron s-a declarat „oripilat” de „uciderea cu sânge rece” a ostaticului american Peter Kassig, revendicată de gruparea Statul Islamic, într-o înregistrare video publicată pe internet duminică, informează AFP.

Ministerul de Externe britanic a indicat că încearcă să autentifice această înregistrare video care durează 15 minute.

„Sunt oripilat de uciderea cu sânge rece a lui Abdul-Rahman Kassig (nume luat de acesta după convertirea la islam). Statul Islamic și-a arătat încă o dată întreaga perversitate. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui”, a scris David Cameron pe contul său de Twitter.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat duminică executarea, prin decapitare, a lui Peter Kassig, răpit în Siria în 2013 și a cel puțin 18 soldați sirieni.

În secvețele vodeo se vede un individ mascat și îmbrăcat în negru, cu accent britanic, în picioare alături de un cap retezat, după ce a evocat numele lui Peter Kassig, un fost soldat american convertit la islam.

Peter Kassig este al treilea ostatic american a cărui decapitare este revendicată de gruparea jidadistă, din luna august, după James Foley și Steven Sotloff. Alte două victime, britanicii Alan Henning, un voluntar umanitar, și David Haines, lucrător umanitar, au fost, de asemenea, uciși.