De azi revin vechile reguli în toate aeroporturile din UE în ce privește transportul de lichide: maxim 100 de ml

De azi revin vechile reguli în toate aeroporturile din UE în ce privește transportul de lichide: maxim 100 de ml
Sursa foto: Pixabay

Dacă zburați oriunde în Europa în septembrie, ar trebui să vă familiarizați cu unele reguli noi care intră în vigoare pe aeroporturile UE începând cu acest weekend.

Pentru pasagerii care călătoresc cu bagaj de mână, noi reguli intră în vigoare de la 1 septembrie cu privire la lichidele din bagajul de mână, potrivit irishexaminer.

De ce se schimbă regulile?

Comisia Europeană a pus sub semnul întrebării fiabilitatea scanerelor de ultimă generație din aeroporturile UE și a cerut o restaurare temporară a modelului anterior.

Aceasta înseamnă că aeroporturile care folosesc noile scanere C3 – care de obicei permit pasagerilor să lase lichide și articole electronice în bagaje în timp ce sunt scanate și care a eliminat necesitatea restricției de 100 ml pentru fiecare lichid, aerosol sau gel – vor reveni la metode mai vechi de procesare.

Eficacitatea noilor scanere a fost pusă sub semnul întrebării de un raport tehnic pe care Comisia l-a trimis Conferinței Europene a Aviației Civile în luna mai anul trecut, care notează că nu pot garanta fiabilitatea scanerelor pentru containerele cu un conținut mai mare de 330 ml.

De la 1 septembrie, aeroporturile care folosesc scanere C3 vor trebui să revină la aparatele tradiționale cu raze X, ceea ce poate cauza întârzieri la unele aeroporturi.

Cât timp este asta?

Comisia descrie măsura ca fiind „provizorie”, dar nu a dat o dată de încheiere. Consiliul Aeroporturilor Internaționale din Europa (ACI) descrie modificările regulilor drept un regres major atât pentru pasageri, cât și pentru aeroporturi.

„Acele aeroporturi care au adoptat din timp această nouă tehnologie sunt puternic penalizate atât operațional, cât și financiar”, spune Olivier Jankovec, Director General ACI EUROPE.

„Au luat decizia de a investi și implementa scanere C3 cu bună-credință, pe baza faptului că UE a dat undă verde acestui echipament fără nicio restricție atașată. Decizia de a impune acum restricții semnificative la utilizarea acestora pune sub semnul întrebării încrederea pe care industria o poate acorda în actualul sistem de certificare al UE pentru echipamentele de securitate a aviației. Trebuie să tragem lecțiile din această situație și să ne asigurăm că sistemul de certificare al UE oferă siguranța juridică și stabilitatea operațională necesare în viitor.”

Ce înseamnă acest lucru pentru lichidele mele când călătoresc?

În timpul schimbării temporare, lichidele vor fi limitate la recipiente de 100 ml și sigilate într-o pungă transparentă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams
11:24 - Radu Oprea, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare: De ce n-a făcut nimic Nicolae Ciucă atâta timp cât a fost premier? (VIDEO)
11:05 - Nicușor Dan l-a invitat pe Marcel Ciolacu „la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”: „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic”
10:52 - Jon Bon Jovi a salvat o femeie care dădea se arunce de pe un pod din Nashville
10:33 - Protest al nevăzătorilor împotriva legii pensiilor, pe 19 septembrie. Florentin Rădulescu: Lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ne dorim. Vom veni la București în număr mare (VIDEO)
10:32 - Consumismul și criza climatică amenință un viitor echitabil pentru umanitate, spune un raport
10:11 - Amnistia fiscală pentru persoane fizice. Ce datorii se șterg și în ce condiții
10:10 - Control judiciar pentru 6 minori care au furat o mașină și au condus-o prin Ploiești, provocând un accident
09:51 - Belarus acuză Pokemon că ar fi un instrument de spionaj occidental. Exemplul oferit de un oficial de la Minsk
09:40 - România are din nou cel mai mare preț spot al energiei electrice din Europa, Ministrul Energiei din Grecia spune că piaţa unificată de electricitate din UE nu funcţionează pentru Europa de Sud-Est