„De ce vă temeți atât de tare de Navalny?”. Cum au reacționat Vladimir Putin și Joe Biden, la întrebare

„De ce vă temeți atât de tare de Navalny?. Cum au reacționat Vladimir Putin și Joe Biden, la întrebare
foto: washingtonpost.com

Întâlnirea dintre președinții Vladimir Putin și Joe Biden are loc astăzi, la Geneva. O jurnalistă a apucat să-i adreseze liderului de la Kremlin o întrebare. Aceasta s-a referit la opozantul Aleksei Navalny, care se află în închisoare, în Rusia.

Jurnalista Jennifer Jacobs, de la Bloomberg, a povestit momentul pe Twitter.

„I-am strigat lui Putin ‘De ce vă temeți de Navalny atât de mult?’. Putin m-a auzit și nu a răspuns. Biden mi-a arătat un mare zâmbet.”, a povestit jurnalista.

Întrevederea dintre Biden și Putin ar urma să dureze mai bine de patru ore, în cadrul căreia se vor discuta probleme legate de stabilitatea nucleară, schimbările climatice, securitatea cibernetică, Ucraina și Orientul Mijlociu.

Puternic moment simbolic la summitul președinților din SUA și Rusia, Joe Biden și Vladimir Putin

Prima parte a Summitului se va desfășura într-o vilă în care s-au întâlnit fostul președinte SUA, Ronald Reagan și omologul său, Mihail Gorbaciov.

„Prima parte a discuției este în biblioteca vilei La Grange din Geneva. În această vilă a avut loc și întâlnirea din 1985 dintre secretarul general Gorbaciov și președintele american Reagan, a fost prima lor întâlnire, nu s-au luat nici atunci niciun fel de decizii, dar a fost un fel de testare a celuilalt, iar încrederea câștigată cu acea ocazie a permis avansarea în relațiile sovieto-americane”, a declarat Armand Goșu, specialist în spațiul ex-sovietic, la „Talk B1”, cu Irina Petraru.