Decizia luată de Guvernul britanic: Închisoare pe viață pentru șoferii criminali

Decizia luată de Guvernul britanic: Închisoare pe viață pentru șoferii criminali
foto: a3

Pedepse mai drastice pentru șoferii britanici implicați în accidente. Ministerul Justiției din Marea Britanie se gândește să lanseze niște pedepse mai dure pentru șoferii care provoacă accidente soldate cu decese. Cei care se fac vinovați pentru moartea unor oameni fiindcă au condus cu viteză peste limita legală sau fiindcă au consumat substanțe nepermise, precum droguri sau alcool, vor ajunge la închisoare pe viață.

În prezent, șoferii care ajung în această situație riscă să ajungă după gratii până la 14 ani, însă Guvernul britanic consideră că ar trebui să facă închisoare pe viață.

„Am analizat îndelung sentințele pronunțate până acum. Având în vedere gravitatea accidentelor, a suferinței provocate familiilor victimelor și a sancțiunilor maxime pentru alte infracțiuni grave, cum ar fi omorurile, intenționăm să introducem pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru cei care ucid la volan conducând periculos, beți sau drogați”, a afirmat ministrul Justiției din Marea Britanie, Dominic Raab, potrivit motor1.com.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său