Descoperire uimitoare: tunel de 50 de km sub solul Lunii

Descoperire uimitoare: tunel de 50 de km sub solul Lunii

Descoperire fascinantă făcută de cercetătorii agenției de explorare spațială a Japoniei. Aceștia au descoperit că sub solul Lunii există o cavitate subterană uriașă, cu o lungime de 50 km, și ar putea fi folosită ca adăpost pentru o bază spațială.

Potrivit datelor date de sonda japoneză Selene, într-adevăr există această grotă, asociată cu un tunel vechi de lavă vulcanică, de vreo 3,5 miliarde de ani. Tunelul are o lungime de 50 de kilometri și o lățime de 100 de metri.

"Credeam ca astfel de locuri exista (…), dar acest lucru nu fusese confirmat niciodata pana in prezent",a afirmat un cercetător de la Jaxa, Junichi Haruyama, conform Hotnews.

Cercetătorul a mai explicat că tunelul ar putea proteja astronauții de variațiie puternice de temperatură și de alte pericole.

Japonia a făcut un anunț în luna iunie conform căruia, undeva în anul 2030, va trimite un astronaut pe Lună.

Ultima oră
13:29 - Incidența în Cluj, București și Ilfov, în continuă creștere. La Cluj – Napoca, rata de infectare ajunge aproape de 12 cazuri la mia de locuitori
13:28 - PSD, propuneri pentru reducerea facturilor la energie. Cu cât ar scădea prețurile dacă se aplică prevederile, potrivit senatorului Radu Oprea (VIDEO)
13:17 - GCS: 8.118 de cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. 17 județe din România, în scenariul roșu
13:15 - Zece seriale scurte de pe Netflix pentru cei care se plâng că n-au timp liber (video)
13:02 - Florin Cîțu, despre situația din energie: Orice măsură trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie și nu trebuie să se ia niciun leu de la investiții. PNL, de acord cu orice reducere a poverii fiscale dacă e unitară (VIDEO)
13:00 - Lucian Bode: Tragedia din Bolintin-Vale a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat în ultimii 30 de ani. Voi continua să dispun măsuri care să ducă la o curățenie în propria noastră ogradă
12:31 - Vulcanul subacvatic Tonga a provocat un tsunami (video)
12:31 - Schimbări în serialul Adela. Un nou personaj, surpriza sezonului 3 de la Antena 1. Cine este și ce rol va juca (FOTO)
12:29 - Novak Djokovic ar putea rata și Roland Garros. Ce a declarat ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu
12:14 - Jaqueline Cristian, a doua româncă în turul II de la Australian Open 2022. Victorie la pas cu Greetje Minnen, locul 84 mondial