Dezertorii din Statul Islamic cred că organizația este coruptă și prea violentă

Dezertorii din Statul Islamic cred că organizația este coruptă și prea violentă
Foto: dcclothesline.com

Dezertorii din Statul Islamic (SI) sunt de părere că organizația teroristă este prea violentă și coruptă și luptă prea des împotriva musulmanilor șiiți, potrivit unui studiu în rândul celor care au părăsit organizația teroristă, relatează agenția Associated Press, citată de Mediafax.

Printre plângerile dezertorilor se numără discriminări rasiale sau că experiența în cadrul organizației nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor din punct de vedere al acțiunilor și eroismului. De asemenea, unii oameni au părăsit SI și pentru că nu au primit mașinile și bunurile de lux promise și că, în pofida faptului că erau luptători străini, au fost expoatați drept carne de tun.

Studiul, care a fost publicat luni de Centrul pentru Studiul Radicalizării și Violenței Politice, se bazează pe declarațiile a 58 de persoane care au dezertat din Statul Islamic începând de anul trecut.

Directorul centrului cu sediul în Londra, Peter Neumann, a spus că aceste concluzii contrazic imaginea unității și hotărârii pe care vrea s-o arate organizația teroristă. Neumann mai declară că dezertorii intervievați reprezintă doar ”o mică fracțiune” din numărul tot mai mare care s-a întors împotriva Statului Islamic.

Aceste plângeri ale oamenilor care au părăsit organizația extremistă pot descuraja  viitori recruți să se alăture grupării militare care a cucerit porțiuni vaste din Orientul Mijlociu și a devenit celebră prin violențe, crime și răpiri.

Potrivit sursei citate, zeci de dezertori au reușit să scape prin Turcia, iar alții au fost prinși și executați.

Tags:
Ultima oră
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar
20:04 - PSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. Proiectul trebuie să fie înscris pe ordinea de zi din Camera Deputaților
19:39 - Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”
19:18 - Cod portocaliu de caniculă în România. 7 Sfaturi care te vor ajuta să reziști în fața temperaturilor extreme