Dezvăluire ŞOC: NSA a urmărit deţinătorii de BITCOIN din întreaga lume! Căderea monedei virtuale este ORCHESTRATĂ

Dezvăluire ŞOC: NSA a urmărit deţinătorii de BITCOIN din întreaga lume! Căderea monedei virtuale este ORCHESTRATĂ

Fostul angajat NSA Edward Snowden, care a aruncat Facebook-ul în groapa cu lei prin dezvăluirile privind legătura cu Cambridge Analytica, vine cu noi date cutremurătoare, de această dată despre controversatul Bitcoin, se arată pe portalul The Intercept.

Potrivit noilor documente scoase la lumină de Snowden, Agenţia Naţională de Securitate a SUA a urmărit utilizatorii de Bitcoin din întreaga lume, în principal fiind vorba de accesarea datelor din computerele celor ce deţineau moneda virtuală.

Potrivit unui raport datat martie 2013, NSA a găsit o modalitate de a urmări tranzacţiile în Bitcoin, deţinând parole ale unor utilizatori, activitatea lor pe net şi chiar adresa MAC – un număr unic idedentificare.

Una din raţiunile care au stat la baza apariţiei criptomenedelor a fost tocmai evitarea băncilor şi gradul sporit de confidenţialitate al tranzacţiilor, ceea ce în lumina noilor dezvăluiri se duce de râpă.

Bitcoin a fost cea mai urmărită monedă virtuală de către NSA şi prioritatea ei nr. 1 în materie de criptomonezi.

Pentru aceasta NSA a folosit un program numit MONKEYROCKET, un subprogram Oakstar, care culege date din Europa de Est, America de Sud şi Asia, după cum arată documentele publicate de Edward Snowden în buna tradiţie WikiLeaks.

Softul folosit transmitea datele tranzacţiilor direct către computerul central al agenţiei americane, oficial, motivaţia fiind găsirea conexiunilor cu “operaţiunile teroriste de pe mapamond“.

În aceste condiţii, nu trebuie să mai mire pe nimeni cum, de la începutul lui 2018, criptomonezile şi în special Bitcoinul au început să scadă vertiginos.

Tags:
Ultima oră
23:25 - Alexandru Mironov: E clar că inteligența de homo sapiens nu poate fi singura din univers. Oumuamua, cel mai bun exemplu de fenomen pe care nu îl putem înțelege (VIDEO)
23:21 - Dan Barna: Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)