Directorul Berlinalei cere măsuri: Faceți ceva cu corupția din România

Directorul Berlinalei cere măsuri: Faceți ceva cu corupția din România
Foto: Alchetron

Momente tensionate la Festivalul de film de la Berlin. Directorul acestuia, Dieter Kosslick, a ținut un discurs sâmbătă în care a discutat despre regizorii care, anul acesta, „vor să salveze lumea” cu ajutorul filmele lor. Nu s-au putut evita subiectele politice, făcând mai multe aluzii la Donald Trump și la mișcările sociale care au vizat politica la nivel internațional, menționând și de Romania printre altele.

„Le mulțumesc regizororilor care cred că vor să salveze lumea, anul acesta, cu filmele lor. La ediția aceasta a fost o atmosferă specială, relaxată, cu ceva umor. Cineva a dat un semnal de alarmă la nivel international… Chiar și britanicii s-au trezit. Un om nebun din Biroul Oval a făcut lucrul ăsta”. declara directorul Festivalului de film.

Directorul a făcut o comparație interesantă între ediția 2017 a Berlinalei cu festivalul Woodstock. „A fost un fel de Woodstock fără muzică”, a spus el, adăugand că trebuie luate măsuri cu privire la toate problemele apărute în lume.

„Ieri, un jurnalist german a fost arestat de poliția turcă. (…) Trebuie sa faceti ceva cu cei care cumpără, cu corupții din România!”, a continuat directorul festivalului, potrivitstirileprotv.ro.

Ultima oră