Directorul FMI dă în judecată un ziar francez pentru calomnie

Directorul FMI dă în judecată un ziar francez pentru calomnie

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn va da în judecată cotidianul France-Soir şi pe unul dintre ziariştii acestuia, „în urma publicării de informaţii false în legătură cu stilul său de viaţă”, au anunţat avocaţii acestuia, citaţi de AFP.

„Ţinând cont de obligaţiile sale faţă de Fondul Mondial Internaţional, Dominique Strauss-Kahn este în incapacitate de a răspunde direct atacurilor care îl vizează în prezent”, se arată într-un comunicat semnat de avocaţii directorului FMI, potenţial candidat la alegerile prezidenţiale din 2012 din Franţa.

„Dominique Strauss-Kahn i-a însărcinat pe avocaţii săi să înceapă fără întârziere proceduri de natură să repare prejudiciul pe care îl suferă ca urmare a campaniilor mediatice”, precizează comunicatul citat.

Strauss-Kahn este ţinta criticilor unei părţi a presei, care atacă stilul său de viaţă şi patrimoniul său familial. Scandalul a fost declanşat după publicarea unei fotografii în care Strauss-Kahn este prezentat în timp ce urcă în maşina Porsche a unui prieten.

Conducerea ziarului a anunţat că a luat notă „cu seninătate” de această acţiune şi susţine în continuare informaţiile publicate. „Articolul este rodul unei munci jurnalistice serioase şi există dovezi”, a declarat un reprezentant al conducerii ziarului.

Cotodianul francez a afirmat că directorul FMI ar fi client al croitorului care realizează costume al căror preţ poate ajunge până la 35.000 de dolari.

Tags: