Directorul FMI, reţinut la New York sub suspiciunea de agresiune sexuală

Directorul FMI, reţinut la New York sub suspiciunea de agresiune sexuală

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost reţinut sâmbătă seară pe aeroportul JFK din New York şi urmează să fie pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, informează AFP.

Strauss-Kahn, potenţial candidat socialist pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din 2012, va fi inculpat pentru agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativă de viol, potrivit unui reprezentant al poliţiei din New York.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost debarcat dintr-un avion Air France cu destinaţia Paris, cu numai câteva minute înaintea decolării. Potrivit unor surse din poliţie, directorul FMI a părăsit în grabă  hotelul Sofitel, unde şi-a lăsat lucrurile şi telefonul mobil.

O menajeră a relatat poliţiei că a fost agresată de Strauss-Kahn în momentul în care acesta a ieşit, dezbrăcat, din baie.

Directorul FMI urma să ajungă duminică la Berlin, pentru o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel, iar luni urma să participe la o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

În 2008, Strauss-Kahn a fost anchetat de FMI pentru o relaţii extraconjugale cu o fostă angajată a Departamentului pentru Africa. Ancheta a stabilit că aceasta nu a fost favorizată ca urmare a relaţiei cu directorul FMI şi că nu au avut loc hărţuiri, favoritisme sau abuzuri de putere.

Directorul FMI, acuzat de agresiune sexuală