Directorul FMI, reţinut la New York sub suspiciunea de agresiune sexuală

Directorul FMI, reţinut la New York sub suspiciunea de agresiune sexuală

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost reţinut sâmbătă seară pe aeroportul JFK din New York şi urmează să fie pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, informează AFP.

Strauss-Kahn, potenţial candidat socialist pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din 2012, va fi inculpat pentru agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativă de viol, potrivit unui reprezentant al poliţiei din New York.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost debarcat dintr-un avion Air France cu destinaţia Paris, cu numai câteva minute înaintea decolării. Potrivit unor surse din poliţie, directorul FMI a părăsit în grabă  hotelul Sofitel, unde şi-a lăsat lucrurile şi telefonul mobil.

O menajeră a relatat poliţiei că a fost agresată de Strauss-Kahn în momentul în care acesta a ieşit, dezbrăcat, din baie.

Directorul FMI urma să ajungă duminică la Berlin, pentru o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel, iar luni urma să participe la o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

În 2008, Strauss-Kahn a fost anchetat de FMI pentru o relaţii extraconjugale cu o fostă angajată a Departamentului pentru Africa. Ancheta a stabilit că aceasta nu a fost favorizată ca urmare a relaţiei cu directorul FMI şi că nu au avut loc hărţuiri, favoritisme sau abuzuri de putere.

Directorul FMI, acuzat de agresiune sexuală

Ultima oră
22:32 - Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)
22:22 - Florin Cîțu, despre salariul minim: Vreau să avem o soluție până la 1 octombrie. Aș vrea să ne gândim la o formulă care să fie aplicată în fiecare an
22:11 - Raluca Turcan: Cifrele arată că avem creștere economică accelerată. Rezultatele sunt concrete, dincolo de orice bruiaj care există în spațiul public
22:10 - Ludovic Orban critică deciziile lui Cîțu, în raport cu USR-PLUS: „Îi prefer parteneri decât adversari”
21:55 - Florin Cîțu: USR PLUS e în Parlament alături de PSD și AUR. Greșeala mea, că am crezut că e un partid proeuropean
21:37 - Florin Cîțu: E o discuție despre vaccinarea obligatorie în cazul anumitor profesii – personal medical, cadre didactice. Nu e luată o decizie, înclin să merg pe testare. Cum vaccinul e gratuit, testarea se va face din surse proprii
21:30 - Ministrul culturii: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, în perioada următoare
21:19 - Florin Cîțu: Nu vreau să închid economia. Eu nu voi închide piețele, mall-urile. Azi avem și vaccin anti-COVID-19, și aceste instrumente precum certificatul verde
21:11 - Protejatul lui Cătălin Drulă, de la CFR Călători, și-a dat demisia
21:05 - Virgil Popescu: Spania nu plafonează prețul la gaze, ci acordă o subvenție, exact ce facem și noi / De ce nu este indicată plafonarea prețurilor (VIDEO)