Disperare pentru armata lui Putin: Rușii au început să-și repare tancurile cu componente din frigidere și mașini de spălat din cauza sancțiunilor

Disperare pentru armata lui Putin: Rușii au început să-și repare tancurile cu componente din frigidere și mașini de spălat din cauza sancțiunilor
Echipament militar rusesc, distrus pe străzile din Bucha, Ucraina. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Mykhaylo Palinchak

Sancțiunile SUA forțează Rusia să folosească cipuri de la mașini de spălat vase și frigidere pentru repararea unor echipamente militare, a declarat miercuri secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo.

Rușii își repară tancurile cu componente de la mașinile de spălat

„Avem rapoarte de la ucraineni că atunci când găsesc echipament militar rusesc la sol, acesta este plin cu semiconductori pe care i-au scos din mașini de spălat vase și frigidere”, a declarat Raimondo la o audiere în Senat, menționând că s-a întâlnit recent cu prim-ministrul Ucrainei, scrie Washington Post.

Exporturile de tehnologie SUA către Rusia au scăzut cu aproape 70% de când au început sancțiunile la sfârșitul lunii februarie, potrivit lui Raimondo, al cărui departament supraveghează controalele exporturilor care formează o mare parte a pachetului de sancțiuni. Alte trei duzini de țări au adoptat interdicții similare la export, care se aplică și în Belarus.

„Abordarea noastră a fost să blocăm tehnologia Rusiei – tehnologie care le-ar paraliza capacitatea de a continua o operațiune militară. Și asta este exact ceea ce facem”, a spus ea într-un răspuns la o întrebare a senatorului Jeanne Shaheen (D-N.H.) despre impactul controalelor la export.

Industria cipurilor de computer începe să oprească livrările către Rusia ca răspuns la sancțiunile SUA.

Anecdota cu semiconductor a venit de la oficiali ucraineni, care i-au spus secretarului că, atunci când au deschis tancurile rusești capturate, au găsit piese din frigidere și utilaje comerciale și industriale care par să compenseze alte componente indisponibile, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Comerț, Robyn Patterson.

Urmăriți B1TV.ro și pe