Un doctor din New Jersey, care a fost nevoit să folosească aceeași mască timp de o săptămână, a murit după ce a avut simptome de coronavirus

Un doctor din New Jersey, care a fost nevoit să folosească aceeași mască timp de o săptămână, a murit după ce a avut simptome de coronavirus
Foto: Hepta

Un doctor din New Jersey s-a stins din viață, la vârsta de 60 de ani, la câteva zile după ce a început să aibă simptome de coronavirus.

Bărbatul a învins cancerul de două ori

Medicul, care a murit marți, a învins cancerul de două ori, însă a fost răpus de pandemia care a izbucnit la sfârșitul anului 2019.

”Mi-a spus doar„Nu pot respira”. Am încercat să fac totul pentru a-l salva. El a murit în brațele mele”, a declarat soțul său.

Un cunoscut al doctorului a menționat că, cel mai probabil, bărbatul a luat virusul după ce a fost nevoit să folosească aceeași mască de față pentru o săptămână întreagă.

Medicul, care a început să aibă dureri în piept și alte simptome pe 25 martie, s-a trezit marți plângându-se că nu poate respira.

Cum starea lui s-a deteriorat, soțul său că a sunat la urgențe, însă până la sosirea paramedicilor a fost prea târziu, scrie nypost.com.

În prezent, la nivel global, sunt peste 955.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 203.000 sunt recuperate. Numărul deceselor a depășit 48.500 de oameni.

În România, joi, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că 2.738 cetățeni au fost infectați cu acest virus, iar 94 de persoane au murit.

Dintre cei depistați cu noul coronavirus, peste 700 de cazuri sunt din județul Suceava, fapt ce dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

În prezent, 78 de pacienți sunt internați la ATI. (Detalii AICI)

267 de persoane au fost declarate vindecate, acestea fiind externate din unitățile medicale după cum urmează: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort