Documentar BBC despre Winston Churchill, în care e catalogat drept bețiv și susținător al fascismului, stârnește indignarea familiei

Documentar BBC despre Winston Churchill, în care e catalogat drept bețiv și susținător al fascismului, stârnește indignarea familiei
Foto: lasegundaguerra.com

Un documentar despre Winston Churchill, realizat de postul de televiziune BBC2, a stârnit indignarea nepotului său. Fostul premier britanic a fost catalogat drept bețiv și susținător al fascismului, potrivit dailymail.co.uk.

Documentarul care îl arată pe Churchill drpet un bețiv inamic al clasei munciroare, a fost etchetat ca “lipsit de har” și  “prost-informat”, de către nepotul premierului.

Cel mai vocal critic al britanicului în documentar este Dave Douglass, activist și scriitor, care a declarat că “Rolul lui Chirchill  fost unul de a sprijini răspândirea tiraniei fascise pentru că privea socialismul și comunismul drept dușcamnul clasei sociale. A privit fascismul ca pe aliatul său.”

Acesta l-a mai etichetat pe Churchill drept bețiv, punându-i la îndoială calitățile de orator, spunând că a fost “un bufon”.

Pe de altă parte, nepotul lui Churchill, Sir Nicholas Soames, a declarat referitor la Douglass că a fost doar un “”comunist simbolic”, pe care BBC l-a căutat pentru a-l critica pe buncul său.

„Unul dintre lucrurile triste la a 50-a aniversare a morţii lui Winston Churchill este dorinţa BBC şi a altora de a tăia macul foarte înalt. A fost un documentar neruşinat, prost informat, realizat pentru a diminua meritele lui Churchill”, a declarat acesta.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe