Donald Trump a oferit primul interviu după ce și-a încheiat mandatul la Casa Albă. Moderatoarea a fost chiar nora acestuia. Înregistrarea a fost elimintă de Facebook (VIDEO)

Donald Trump a oferit primul interviu după ce și-a încheiat mandatul la Casa Albă. Moderatoarea a fost chiar nora acestuia. Înregistrarea a fost elimintă de Facebook (VIDEO)

Fostul președinte american Donald Trump a oferit primul interviu după ce și-a încheiat mandatul la Casa Albă pentru Fox News. Cea care l-a intervievat a fost chiar nora fostului președinte, Lara Trump.

Înregistrarea video a fost eliminată de pe platformă, în condițiile în care Donald Trump a fost suspendat de pe această rețea socială încă din ianuarie.

Lara Trump s-a plâns, pe Instagram, că postarea în care promova interviul a fost ștearsă, Facebook precizând că interdicția nu îl vizează doar pe fostul președinte, ci și alte pagini sau conturi care îi fac reclamă acestuia.

În cadrul interviului, Trump a criticat agenda verde a președintelui Biden. Trump a vorbit și despre candidarea din nou la funcția de președinte în 2024. Lara o promovase în prealabil pe Facebook, Instagram și Twitter.

Marți seara, la ora 21:26, cu patru minute înainte ca acesta să fie încărcat, Facebook a trimis un e-mail echipei Larei avertizându-i că va fi eliminat dacă va intra în direct. La 21.51, au trimis din nou un e-mail pentru a spune că l-au dat jos.

Lara a distribuit ulterior capturi ale e-mailurilor pe Instagram. „Și exact așa, suntem cu un pas mai aproape de Orwell din 1984. Wow”, a scris ea

Trump a fost interzis pe Twitter, Facebook și Instagram de la revoltele din 6 ianuarie, organizate de susținătorii săi.

În e-mail, angajatul Facebook a spus că „postarea cu vocea președintelui Trump nu este permisă în prezent pe platformele noastre (inclusiv postări noi cu președintele Trump vorbind) și conținutul va fi eliminat.

„Acest ghid se aplică tuturor conturilor și paginilor campaniei, inclusiv echipei Trump, altor vehicule de mesagerie ale campaniei de pe platformele noastre”.

Cum era de așteptat, susținătorii lui Trump sunt supărați și spun că este o dovadă suplimentară a faptului că giganții tehnologiei americane încearcă să pună sub tăcere pe oricine nuu este de acord cu ele.