Trump dă înapoi în fața valului de critici. Președintele american vine cu explicații după conferința comună cu Putin

Trump dă înapoi în fața valului de critici. Președintele american vine cu explicații după conferința comună cu Putin

Donald Trump a devenitținta unui val de critici după conferința de presă comună susținută cu Vladimir Putin la Helsinki, unii acuzându-l chiar că și-a trădat țara. Acum, președintele SUA vine cu lămuriri: la Helsinki a vrut să spună că nu a văzut niciun motiv pentru care nu ar fi fost Rusia cea care s-a amestecat în alegerile din SUA, dar că acțiunile Rusiei nu au avut impact asupra rezultatelor alegerilor.

Trump a mai spus că acceptă concluziile Serviciilor secrete privind implicarea Rusiei în alegeri și că administrația sa se va mișca agresiv pentru a respinge orice efort de ingerință la alegerile din 2018, informează Reuters.

Jurnaliștii străini au criticat dur modul în care Trump a tratat, în cadrul conferinței cu Putin, subiectul implicării Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, câștigate de el. (Detalii AICI)

”Trump se unește cu Rusia împotriva FBI la summitul de la Helsinki”, a scris BBC.

”La conferința de presă care a avut în urma discuțiilor personale dintre cei doi, Trump nu a spus niciun cuvânt critic la adresa Rusiei cu privire la oricare dintre problemele care au dus relațiile dintre Washington și Moscova într-un război, de la Ucraina, la Siria”, a remarcat și agenția Reuters.

Trump a primit critici inclusiv din rândul Partidului Republican, cel care l-a susținut în alegerile prezidențiale.

Paul Ryan, liderul republicanilor din Congresul american, i-a cerut președintelui Trump să ”realizeze că Rusia nu este aliatul nostru”. (Detalii AICI)

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană