Înregistrarea discuției dintre Trump și fostul său avocat, despre o presupusă plată pentru un model Playboy, difuzată de CNN

Înregistrarea discuției dintre Trump și fostul său avocat, despre o presupusă plată pentru un model Playboy, difuzată de CNN
Foto: Politico

CNN a difuzat în exclusivitate o înregistrare în care se aude vocea lui Donald Trump, care discută cu fostul său avocat, Michael Cohen, despre cumpărarea drepturilor privind povestea unei aventuri pe care magnatul a avut-o cu Karen McDougal. Modelul ar fi avut o relație cu Trump acum mai bine de 10 ani, iar această conversație a avut loc cu două luni înainte de alegerile prezidențiale.

Karen McDougal a susținut că a început relația de aproape un an cu Trump în 2006, la scurt timp după ce soția lui, Melania, l-a născut pe fiul lor Barron. McDougal a dezvăluit povestea pentru National Enquirer pentru 150.000 de dolari, în timpul ultimelor luni de campanie prezidențială, dar tabloidul nu a făcut publică povestea.

Potrivit înregistrării difuzate de CNN, Cohen i-a împărtășit lui Trump planul său de a înființa o firmă care să finanțeze cumpărarea drepturilor de la American Media, proprietara National Enquirer.

“Trebuie să deschid o companie pentru transferarea tuturor datelor care îl privesc pe prietenul nostru, David”, a subliniat Cohen în înregistrare, făcând referire la șeful American Media, David Pecker.

Când tema tranzacției revine în discuție, Trump îl întrerupe pe Cohen și îl întreabă: “Ce finanțare?”. Avocatul îi spune lui Trump “Va trebui să plătim”, moment în care Trump îi dă replica “Plătește cu bani gheață”. Aici înregistrarea este neclară și nu se înțelege dacă Trump sugerează plata efectivă sau, dimpotrivă, neplata, notează CNN.Cohen răspunde “Nu, nu”, iar ceea ce este înregistrat în continuare nu se mai înțelege.

Actualul avocat al lui Trump, Rudy Giuliani, a negat că s-ar fi făcut vreodată vreo plată de acest fel pentru Trump: “Nu s-a făcut niciodată nicio plată pentru Trump. Nu există nicio dovadă în înregistrare că s-ar fi comis vreo infracțiune. Doar dacă ești idiot înființezi o firmă și apoi folosești bani gheață”.