Donald Trump, gafă după gafă, la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a: Ce gesturi a făcut președintele american (VIDEO)

Donald Trump, gafă după gafă, la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a: Ce gesturi a făcut președintele american (VIDEO)

Donald Trump a făcut gafă după gafă la întâlnirea cu regina Marii Britanii. Neobişnuit cu eticheta unei case regale, preşedintele Statelor Unite a presărat întâlnirea cu momente de stângăcie.

Regina Elisabeta a II-a i-a primit la castelul Windsor, pe Donald Trump şi pe soţia sa, Melania, iar cireaşa de pe tort a fost momentul în care au plecat să primească onorul gărzii de onoare. Donald Trump pur şi simplu a pierdut-o pe regină. Scenele hilare în care preşedintele SUA o căută în jurul lui pe suverană au făcut deliciul presei din toată lumea.

Însă paşii greşiţi ai preşedintelui Statelor Unite au început înainte de a da ochii cu suverana Marii Britanii. Şi asta pentru că a întârziat. Nu mai puţin de 10 minute l-a aşteptat regina Elisabeta a II-a pe Donald Trump să ajungă la foişorul amplasat special în faţa castelului Windsor. Timp în care aghiotanţii suveranei au încercat să îi distragă acesteia atenţia de la ceea ce se dovedea a fi o primă stângăcie a lui Trump.

Apoi când într-un final a ajuns în faţa suveranei, preşedintele Statelor Unite a mai făcut o gafă. A uitat sau a evitat să se încline, gest de neconceput la curtea Marii Britanii. În plus, ar fi trebuit să se încheie la sacou, ceea ce Trump nu a făcut.

Odată depăşite momentele, Elisabeta a II-a, Donald Trump şi prima doamnă a Statelor Unite s-au retras în castelul Windsor pentru a lua ceaiul.
Înainte să fie primit de regina marii Britanii, preşedintele american s-a întâlnit cu premierul Theresa May. Iar atitudinea lui Trump a părut total schimbată după ce a criticat dur planul pentru Brexit făcut de premierul May, pe motiv că nu respectă voinţa poporului britanic.

Cei doi lideri au făcut eforturi ca să arate că au o relaţie destinsă şi bazată pe interese comune comerciale, militare şi strategice. La conferinţa de presă comună, Trump a declarat că este de acord cu orice abordare ar avea Theresa May în negocierile privind ieșirea Mării Britanii din Uniunea Europeană. La rândul său, premierul britanic a reiterat că ţara sa nu va mai avea, după Brexit, limite în relațiile comerciale cu alte state.

Primele afirmaţii ale lui Donald Trump nu au fost uitate de englezi, aşa că încă de la începutul vizitei sale în Marea Britanie zeci de mii de oameni au protestat la Londra.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.