Armata franceză, mesaj ironic la adresa lui Donald Trump: De ce a fost criticat președintele american (FOTO)

Armata franceză, mesaj ironic la adresa lui Donald Trump: De ce a fost criticat președintele american (FOTO)
Foto: Politico

Președintele american Donald Trump și-a atras un val de critici după ce a decis să nu mai viziteze cimitirul din pădurea franceză Beleau, unde sunt înmormântați aproxiamtiv 2.000 de pușcași marini americani care au murit în Primul Război Mondial.

Prezent la Paris cu ocazia ceremoniilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la Armistiţiul din Primul Război Mondial, Donald Trump și-a anulat deplasarea la cimitirul soldaților americani, din cauza ploii.

„Deplasarea preşedintelui şi a primei-doamne la cimitirul american Aisne-Marne a fost anulată din cauza unor dificultăţi de program şi de logistică legate de vremea rea“, a transmis Casa Albă, potrivit Adevărul.

Acest lucru a fost catalogat de mulți drept o lipsă de respect din partea liderului de la Washington. Asta mai ales în condițiile în care premierul canadian Justin Trudeau a renunțat chiar la umbrelă pentru a susține un discurs.

Și Armata franceză a avut un mesaj acid la adresa președintelui american. Pe contul de Twitter al forțelor terestre franceze a fost publicată o fotografie cu un soldat care participă la exerciții în ciuda intemperiilor.

„Plouă, dar nu e grav. Rămâne motivat“, a fost mesajul publicat de armata franceză alături de fotografie.

FOTO: Twitter @armeedeterre

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)