Donald Trump pregătește cea mai mare reducere de taxe din istorie: Ce facilități vrea să creeze președintele american mediului de afaceri

Donald Trump pregătește cea mai mare reducere de taxe din istorie: Ce facilități vrea să creeze președintele american mediului de afaceri

Administrația Donald Trump se pregătește de împlinirea a 100 de zile cu un proiect de reformă fiscală care se ar putea a fi cel mai ambițios din istoria Statelor Unite. Președintele american va anunțat miercuri reducerea semnificativă a taxelor pentru companii și facilități fiscale pentru repatrierea profiturilor, conform unor oficiali americani citați de Reuters.

Astfel, în planul de reformă a președintelui american se va regăsi o taxa de reducere a impozitelor plătite de companii de la 35% la 15% și permisiunea multinaționalelor să plătească o taxă de doar 10% pentru a își repatria profiturile din străinătate.

În schimb, în planul lui Trump nu se va mai regăsi o taxă pe importuri, cum propuneau republicanii în campanie pentru a contracara veniturile pierdute ca urmare a reducerii de taxe. Analiștii chiar se așteaptă ca Trump să nu propună nicio măsură pentru a contracara pierderile din buget ca urmare a reducerii taxelor, ceea ce va duce la o gaura importantă în bugetul federal.

Propunerile lui Donald Trump nu vor intra imediat în legislație, acest set de măsuri va trebuie să fie aprobat în Camera Reprezentanților și în Senat unde cu siguranță se va lovi atât de opoziția democraților dar și a unor republicani. De altfel, secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin şi pe directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, Gary Cohn, au fost să informeze pe membrii Congresului despre proiectul lui Trump înainte ca acesta să îl facă public.

Urmăriți B1TV.ro și pe