Trump, nou atac la adresa primarului Londrei, după valul de agresiuni din capitala britanică: Acesta este Londonistanul lui Khan! E un dezastru

Trump, nou atac la adresa primarului Londrei, după valul de agresiuni din capitala britanică: Acesta este Londonistanul lui Khan! E un dezastru
Sursă foto: hepta.ro

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat pe primarul Londrei, Sadiq Khan, că a eșuat în gestionarea situației generate de extremiștii musulmani, informează AFP. Liderul de la Casa Albă l-a atacat pe laburist după un nou episod violent petrecut în capitala britanică: doi tineri au fost ucişi şi alţi trei bărbaţi au fost răniţi în mai puţin de 20 de ore.

Donald Trump a preluat o postare pe Twitter a editorialistei Katie Hopkins, care a numit Londra „oraşul înjunghierilor” şi a afirmat că „acesta este Londonistanul lui Khan”. Hopkins a scandalizat opinia publică în 2015, când a numit migranţii ”gândaci” într-un articol apărut în tabloidul The Sun.

”Londra are nevoie cât mai curând posibil de un nou primar. Khan este un dezastru – va fi şi mai rău!”, a scris Trump, pe Twitter.

Sadiq Khan, un musulman de origine pakistaneză, s-a declarat ”dezgustat” de acest nou val de agresiuni.

Disputa dintre Trump și Khan este una veche. Khan a criticat eforturile lui Trump de a interzice primirea migranților din ţările musulmane, în timp ce liderul de la Casa Albă l-a criticat pe primar pentru modul în care a gestionat atacul terorist din 2017, soldat cu moartea a 11 persoane.

Recent, după ce Khan l-a comparat pe Trump cu fasciştii secolului al XX-lea, acesta l-a numit pe primar un ”ratat total”.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)