Donald Trump dă ASIGURĂRI: „Vom pleca foarte curând din Siria”

Donald Trump dă ASIGURĂRI: „Vom pleca foarte curând din Siria”

Donald Trump a dat asigurări şi a precizat că armata americană va părăsi „foarte curând” tărâmurile siriene, datorită faptului că jihadiştii grupării Stat Islamic (SI) sunt pe punctul de a fi complet învinşi.

„Vom pleca din Siria foarte curând, cu adevărat foarte curând. Ne vom întoarce în ţară, acasă la noi, acolo unde vrem să fim. Curând vom lua înapoi 100% din califat, cum îi spun ei”, a spus preşedintele american, citat de Agerpres.

Atfel, declaraţiile preşedintelui SUA par a fi în contradicţie cu ceea ce spunea, la mijlocul lunii ianuarie, fostul secretar de Stat american,Rex Tillerson, cum că armata americană, care a desfăşurat în zonă aproape 2.000 de oameni, va rămâne în această ţară până la înfrângerea totală a SI, dar şi pentru a contracara influenţa iraniană şi, în cele din urmă, a ajuta la plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad.

De asemenea, întrebată despre semnificaţia declaraţiilor lui Trump, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a precizat că nu este la curent cu o schimbare de politică în curs.